Politerno > Тернопільщина > В об’їзд Тернополя побудують нову дорогу, яка стане частиною автобану між Балтійським і Чорним морями

В об’їзд Тернополя побудують нову дорогу, яка стане частиною автобану між Балтійським і Чорним морями

  • 20 Травня, 2017
  • 2499 Переглядів
  • 0

Державне агентство автомобільних доріг “Укравтодор” планує побудувати автомобільну дорогу в обхід Тернополя протяжністю 8,5 кілометрів.

Про це йдеться в повідомленні “Укравтодору”, передають “Українські новини“.

Нова магістраль, яка з’єднає міжнародні дороги М-12/Е-50 на ділянці “Хмельницький – Тернопіль” та М-19/Е-85 на ділянці “Дубно – Тернопіль”, буде мати 1 технічну категорію з 4 смугами руху.

“Будівництво цієї дороги дозволить звільнити Тернопіль від транзитного транспорту і забезпечити зручність проїзду в обхід міста. Це істотно поліпшить екологічну ситуацію в цьому районі і зменшить кількість ДТП в ньому”, – зазначив радник керівника “Укравтодору” Олександр Кава.

Нова дорога разом з уже існуючим північним об’їздом Тернополя Р-41 забезпечить проїзд для транзитних автомобілів, які будуть рухатися по автобану GO Highway між Балтійським і Чорним морями з боку Вінниці і Одеси в сторону Львова та польського кордону, а також для тих, хто використовує трасу М-19 для поїздок з Києва та інших міст Центральної і Східної України в напрямку зон відпочинку в Карпатах.

Проект будівництва східної об’їзної дороги Тернополя планується реалізувати за рахунок грантових коштів Європейського Союзу та кредиту Європейського інвестиційного банку.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE