Politerno > Україна і світ > Звільнений директор ФБР названий головним джерелом витоків інформації з Білого дому

Звільнений директор ФБР названий головним джерелом витоків інформації з Білого дому

  • 20 Травня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Головне джерело витоків ганьбить президента США Дональда Трампа інформації – колишній директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі і співробітники апарату Білого дому.

Яук повідомляє ТАСС, таку думку висловив в п’ятницю в ефірі телеканалу Fox News колишній ключовий внутрішньополітичний радник 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого, архітектор його перемог на виборах в 2000 і 2004 роках, Карл Роув.

“Нашим найбільшим організатором витоків є Комі, який користується записами і докладним записками, надаючи їх через друзів пресі”, – заявив Роув, який нині працює в одній з найбільших структур Республіканської партії – “комітеті політичних дій” American Crossroads.

Він висловив здивування тим, що Трамп досі не припинив аналогічні дії своїх недругів в апараті Білого дому.

“Я здивований тим, що так багато людей в Західному крилі (Білого дому, де знаходяться Овальний кабінети президента і його найближчих помічників) зводять наклеп на своїх колег, роблячи ведмежу послугу президенту. Але це їх свідоме рішення”, – переконаний Роув.

Він рекомендував главі держави поговорити начистоту з співробітниками апарату Білого дому і розставити всі крапки над “і”.

“Якщо вони зводять наклеп на своїх колег, то тим самим зводять наклеп і на президента. Якщо вони зводять наклеп на президента, то оббріхують адміністрацію і тим самим завдають шкоди її здатності служити народу”, – пояснив Роув.

Демократична партія і близькі до неї американські мас-медіа намагаються роздувати скандал навколо передбачуваного російського втручання у передвиборчі процеси в США на стороні Трампа. І сам Трамп, і Росія спростовують ці твердження. Президент США підкреслює, що розслідувати необхідно перш за все незаконні витоки інформації з національних силових структур.

За даними офіційної статистики міністерства юстиції, кількість випадків витоку секретної інформації в США виросло в минулому році більш ніж в два рази.

Згідно з оприлюдненими відомством інформацією, в 2016 році до нього надійшло з боку американських компетентних органів 37 сигналів про виявлені випадки “несанкціонованого розголошення секретної інформації”.

Тим часом в 2015 році таких випадків, згідно з тією ж статистикою Мін’юсту, було лише 18.

Раніше повідомлялось, що Дональд Трамп нібито похвалився звільненням директора ФБР перед главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і російським послом в США Сергієм Кисляком, а також про те, що президент США вимагав від ФБР припинити розслідування стосовно екс-радника.

Раніше стало відомо, що після рішення про відставку Джеймса Комі в США знову заговорили про імпічмент Дональда Трампа.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE