Politerno > Україна і світ > Трамп розповів Лаврову таємниці, які США не розкривають навіть союзникам

Трамп розповів Лаврову таємниці, які США не розкривають навіть союзникам

  • 16 Травня, 2017
  • 1487 Переглядів
  • 0

Під час зустрічі  в Білому домі минулого тижня з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на центральне американське видання The Washington Post.

“Президент Трамп розкрив цілком таємну інформацію міністру закордонних справ і послу Росії під час зустрічі в Білому домі минулого тижня. За словами нинішніх і колишніх американських чиновників, це розкриття Трампа поставило під загрозу критично важливе джерело розвідки проти “Ісламської держави”, – йдеться в повідомленні.

Інформація, яку повідомив росіянам Трамп, була отримана від країни-партнера США в рамках домовленості про обмін розвідданими. Вона вважається настільки чутливою, що її деталі не були повідомлені союзникам і жорстко обмежені для повідомлення навіть всередині уряду США, зазначили чиновники.

Країна-партнер не дала дозволу Сполученим Штатам поділитися матеріалами з Росією. Тож, дії Трампа поставили під ризик співпрацю з союзником, який має доступ до внутрішніх справ у діяльності ІДІЛ. Після зустрічі Трампа високопоставлені представники Білого дому вжили заходів, щоб зменшити шкоду, зв’язавшись одразу з ЦРУ і Агентством Національної безпеки.

За словами чиновника, знайомого з ситуацією, Трамп “розкрив більше інформації російському послу, ніж ми нашим союзникам”.

Видання також нагадує, що зараз Дональд Трамп відчуває зростаючий політичний і юридичний тиск на кількох напрямах, пов’язаних з Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE