Politerno > Україна і світ > Пенсійною реформою прикривають великий злочин, – нардеп (Відео)

Пенсійною реформою прикривають великий злочин, – нардеп (Відео)

  • 9 Жовтня, 2017
  • 1565 Переглядів
  • 0

Пенсійною реформою Кабмін прикриває великий злочин. Перед голосуванням у Верховній Раді Уряд пообіцяв, що з нового року мінімальна пенсія підніметься на рівень мінімальної зарплати, але виявилось, що лише до 1452 гривень.

Про це на телеканалі ZIK заявив народний депутат Євген Рибчинський

“Цією реформою прикривається якийсь великий злочин. Ви маєте розуміти, що ті хто голосували 288 депутатів, і я голосував, були ошукані Кабміном. Мені представник уряду Гройсмана, коли ми зустрічалися за два дні до голосування, пообіцяв, що з нового року мінімальна пенсія підніметься на рівень мінімальної зарплати – 3200 гривень. І тут я читаю – 1452 гривні”, – розповів народний обранець.

За словами гостя програми, на сьогодні Україна має дефіцит Пенсійного фонду у рамках 140 мільярдів гривень. Це просто піднебесна сума, якої зараз немає в бюджеті.

“Де взявся такий бюджет і чому в нас такі борги перед пенсіонерами? Ніхто не знає, скільки в Україні пенсіонерів. Наприклад USAID робила дослідження і гіпотетично сказала, що в Україні близько 10 мільйонів пенсіонерів, натомість гроші виплачують 12 мільйонам. А два мільйони “мертвих душ”, яким виплачується мінімалка 1312 гривень, це мільярд в кишені можновладців. Я нікого не звинувачую, а просто рахую”, – відзначив пан Рибчинський.

Водночас, народний депутат Андрій Іллєнко зазначив, що закон, який вводить пенсійну реформу не є досягненням, бо мільйони людей вже давно мали отримати це підвищення, але уряд бездіяв і цього не робив. Також нардеп вважає, що цим законом Гройсман карає людей заднім числом, за те, що було 20-25 років, коли українці працювали офіційно не оформлені.

“Це неможливо. Хто в 90-х роках працював офіційно оформлений окрім бюджетників? Більшість країни так працювала, бо треба було хоч якось виживати. До 1998 року навіть не було єдиної податкової бази. Не було можливості вести облік. Зараз нам кажуть, що давайте всіх цих людей зараз позбавимо пенсій. Коли вони прийдуть оформляти пенсії і їм відмовлять, до кого вони підуть? До Гройсмана? Його мабуть тоді вже не буде прем’єр-міністром. Але ці люди будуть відчувати абсолютну несправедливість з якою вони стикнулися в своєму життя. Тож давайте ми подумаємо про цих людей, їх мільйони і вони готуються до того, щоб вийти на пенсію”, – підсумував нардеп.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE