Politerno > Україна і світ > Наслідком “реформ уряду” медицина в державі стане платною на 100%, – Тимошенко (Відео)

Наслідком “реформ уряду” медицина в державі стане платною на 100%, – Тимошенко (Відео)

  • 23 Травня, 2017
  • 1532 Переглядів
  • 0

Влада хоче провести медичну реформу, в результаті якої вся система охорони здоров’я для людей стане платною на 100%. Про це заявила лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко на брифінгу в парламенті.

За її словами, в результаті такої недолугої медичної реформи в Україні відбудеться істотне скорочення мережі закладів охорони здоров’я та фактично буде закритий доступ до них для людей.

“Ця реформа передбачає масштабне скорочення працівників медичної сфери. Разом з тим не буде побудована система об’єктивної оплати за медичні послуги і сильна система страхової медицини”, – зазначила Тимошенко.

Вона також висловила стурбованість планами влади скоротити бюджетні витрати на охорону здоров’я і помітила, що в Україні і так найнижчий в світі питома вага таких витрат.

“Проведенню медичної реформи повинні передувати кроки щодо істотного зниження податків для середнього бізнесу і для середнього підприємництва, запровадження медичного страхування роботодавцями своїх працівників, проведення інвентаризації всієї сфери охорони здоров’я”, – підкреслила лідер “Батьківщини”.

Також, на її думку, повинна бути безкоштовною невідкладна медична допомога для людей.

“А у нас зачищають мережу закладів, зачищають медиків, а потім називають це реформою”, – констатувала Тимошенко.

А під час вчорашньої погоджувальної ради керівників фракцій і голів парламентських комітетів вона заявила, що пенсійна, медична та трудова “реформи” є цинізмом від влади.

До речі, вчора на цьому ж раді Тимошенко повідомила, що за наказом Порошенко їй закрили доступ на українські телеканали. “Практично всі телевізійні канали взяті під репресивний контроль президента і його оточення.

Наприклад, на 112 каналі, який повністю взяли під контроль президента, мені заборонено входження в вечірні студії. Те ж по NewsOne. На всіх без винятку каналах в прямих ефірах мене заборонено пускати”, – сказала вона.

І ось вчора ввечері дані слова Тимошенко отримали переконливе підтвердження. На програму “Свобода слова” на телеканалі ICTV для обговорення нових урядових реформ з’явилися прем’єр-міністр і лідери трьох парламентських фракцій – БПП, “Народного фронту” і “Самопомочі”.

Юлія Володимирівна теж хотіла взяти участь в цій передачі, але їй цього не дозволили, про що повідомив присутній вчора в студії нардеп з фракції “Батьківщина” Сергій Власенко …

На що ведучий програми “промекав”, що Тимошенко, мовляв, була у них в квітні і її запросять ще колись в майбутньому … Це нормальне пояснення відмови для лідера опозиційної фракції, яка раніше двічі була прем’єр-міністром України? ..

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE