Politerno > Україна і світ > Кутовий йде у відставку – кажуть через Гройсмана

Кутовий йде у відставку – кажуть через Гройсмана

  • 24 Травня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий написав заяву про відставку та подав її до Верховної Ради.

Про це Кутовий написав на власній сторінці у Facebook.

“Вибір міністра про відставку є абсолютно природнім процесом для будь-якої європейської країни та традиційною світовою практикою”, – написав він.

“Йду з посади з вдячністю за висловлену мені довіру всім аграріям, народним депутатам з коаліції та фракції БПП, членам аграрного комітету, президенту Петру Порошенку, прем’єру Володимиру Гройсману, групі “Удар” та особисто Віталію Кличку”, – додав він.

Він попросив депутатів у парламенті проголосувати за його відставку.

Як повідомили УП власні джерела у фракції БПП та Адміністрації президента, Тарас Кутовий подав у відставку через незгоду із земельною реформою, яку пропонує уряд.

“Йде через земельну реформу”, – зазначив співрозмовник в Адміністрації президента.

Водночас джерела в Кабміні розповідають, що в Кутового весь час були напружені відносини з прем’єр-міністром, який нав’язав йому першого заступника Максима Мартинюка.
“Йому не дали жодних повноважень. Забрали “Укрспирт”, “Укрліс”. Знизу перший зам Мартинюк. Чоловік вирішив не бути клоуном і пішов”, – зазначив співрозмовник в уряді.
“Останньою краплею стало лісагентство та земля”, – додало інше джерело в Кабміні.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своєму Twitter прокоментував відставку Кутового.

“Міністр аграрної політики Кутовий повідомив про намір залишити посаду. Мені шкода, але це його рішення. Вдячний за спільну роботу!” – написав він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE