Politerno > Україна і світ > Пентагон: плани створення об’єкта системи ПРО США в Польщі в 2018 році залишаються в силі

Пентагон: плани створення об’єкта системи ПРО США в Польщі в 2018 році залишаються в силі

  • 24 Травня, 2017
  • 1341 Переглядів
  • 0

Задуми створення бази американської системи протиракетної оборони (ПРО) в польському населеному пункті Редзіково в майбутньому році залишаються в силі.

Це підтвердив директор з операцій Агентства по ПРО Міністерства оборони США Гері Пеннетта. повідомляє агенство ТАСС

Згідно викладеної ним інформації, на завершення будівництва цього об’єкта, оснащеного багатоцільовим зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) Aegis Ashore, Пентагон планує виділити в 2018 фінансовому році $ 90 млн.

Роботи, пов’язані з перекиданням в Польщу системи Aegis Ashore, йдуть “за графіком, з метою доставки (комплексу) в 2018 році “, підкреслювалося в матеріалах, якими оперував Пеннетта. Він виступив на брифінгу для журналістів, присвяченому оприлюдненню проекту бюджету Агентства по ПРО на наступний фінансовий рік.

Ще одну базу з комплексом Aegis Ashore США створили в румунському містечку Девеселу, поставивши її на оперативне чергування 12 травня 2016 року. Росія висловлює стурбованість у зв’язку зі створенням цих двох баз.

Як повідомив Пеннетта, в цілому роботи, що відносяться до ЗРК Aegis, в майбутньому році передбачається профінансувати в обсязі $ 1,7 млрд.

Частина цих коштів планується спрямувати в тому числі на закупівлю 34 перехоплювачів SM-3 IB, щоб довести їх загальну кількість до 287 одиниць , а також на придбання шести SM-3 IIA, уточнив представник Агентства по ПРО.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE