Politerno > Україна і світ > У Верховну Раду подали законопроект, який передбачає надання волонтерам статусу учасників бойових дій

У Верховну Раду подали законопроект, який передбачає надання волонтерам статусу учасників бойових дій

  • 24 Травня, 2017
  • 1349 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму одноголосно прийняв рішення рекомендувати ВР прийняти за основу в першому читанні мій законопроект 4192, який передбачає отримання волонтерами статусу учасників бойових дій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Андрій Денисенко.

“Йдеться про тих волонтерів, які системно здійснюють волонтерську діяльність в зоні проведення АТО і надають матеріально-технічну, психологічну, гуманітарну, медичну підтримку дій ЗСУ, МВС, СБУ та добровольчих з’єднань.

Під час обговорення колеги справедливо вказували на особливий по факту статус волонтерів і штучне завищення учасників бойових дій за рахунок осіб, які не брали безпосередньої участі в бойових діях, – зазначив нардеп.

“Тим не менше, комітет прийняв передусім моральне рішення, зважаючи на величезний внесок волонтерського руху в захист незалежності і територіальної цілісності України в ході відбиття російської агресії та особистий героїзм волонтерів, десятки з яких були вбиті, сотні поранені, десятки пройшли пекло рашистського полону.

Попереду – робота над остаточним текстом, до якої я запрошую як колег-нардепів, так і волонтерів, – закликав Андрій Денисенко.

“Гадаю, прийняття закону, який надасть волонтерам, цим найбільш свідомим, активним і безстрашним громадянам, котрі добиралися в найбільш небезпечні гарячі точки фронту і заступали собою державу в постачанні армії, статусу УБД – це повернення боргу держави перед ними і моральний обов’язок нашої влади в особі парламенту, – резюмував народний обранець.

Андрій Денисенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE