Politerno > Україна і світ > Син Порошенка оцінив діяльність батька на посту президента України (Відео)

Син Порошенка оцінив діяльність батька на посту президента України (Відео)

  • 25 Травня, 2017
  • 1775 Переглядів
  • 0

Це були надзвичайно складні три роки. Ми всі пам’ятаємо, який був стан під час виборів президента три роки тому, була активна фаза війни на сході, були певні проблеми з наповненням бюджету, і економічна криза, суттєве зменшення ВВП.

Коментар депутата від БПП Олексія Порошенка в кулуарах Ради почув кореспондент телеканалу “112 Україна

Якщо розглядати те, де ми знаходимося тепер, ми бачимо, що ситуація є досить складною наразі.

Але, якщо порівняти, ситуація на сході, ми там маємо модернізовану армію, ми маємо певну лінію фронту, яку ЗСУ тримають.

На жаль, це не повна відсутність щоденних втрат на фронті, але це хоча б не десятки, як це було три роки тому.

Щодо міжнародної діяльності я думаю, що тут ми отримали досить значне посилення: ми маємо міжнародну коаліцію, яка підтримує Україну, ми маємо санкції проти агресора.

Це теж є дуже важливою складовою діяльності президента, тому що за Конституцією президент як головнокомандуючий відповідає за стан армії, за військові події і як президент – за міжнародну діяльність. Тому я думаю, щодо цих напрямів є, про що звітувати.

Якщо дивитися в цілому по ситуації у країні, по економічній ситуації, соціальній, хотілося б, щоб ситуація там була кращою, щоб були вищі заробітні плати, вищі пенсії.

Щодо війни, якби це була якась одностороння позиція, війна, яку розв’язала Україна і від неї залежало б, завершувати її чи ні, то нарікання, напевно, були б справедливими. Щодо нинішньої ситуації ми розуміємо, що це агресія з боку Росії, це фактично друга найсильніша армія у світі.

Тут потрібно шукати дипломатичні методи для вирішення ситуації. Бо тоді, три роки тому, на момент президентських виборів ми ще не мали збитого “Боїнга” російським “Буком”, не мали обстрілів з російської території російськими “Градами” української армії.

Це сталося трохи пізніше, коли вже стало очевидним, що Росія не поступиться і буде застосовувати свої військові формування для того, щоб захищати. Тут, скоріше, питання до Путіна, коли закінчиться війна.

Але ми зі свого боку, президент зі свого боку, робимо все для того, щоб вона закінчилася якомога швидше і з якомога меншими втратами з боку українського населення і ЗСУ.

Олексій Порошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE