Politerno > Тернопільщина > Юних тернополян запрошують на “Чілдрен Кінофест”

Юних тернополян запрошують на “Чілдрен Кінофест”

  • 25 Травня, 2017
  • 1559 Переглядів
  • 0

 VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «ЧілдренКінофест» відбувається з 26 травня – 4 червня у двадцяти містах України. До конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 до 14 років, поза конкурсом представлено колекцію фільмів братів Люм’єрів.

Центром фестивалю у Тернополі стане кінотеатр «Палац Кіно» (вул. І. Франка, 8).

Сеанси відбудуться об 11.00 у будні та о 16.00 у вихідні (неділя). Вхід вільний.

Відкрилася безкоштовна реєстрація на покази фестивалю «Чілдрен Кінофест–2017». Зареєструватися може кожен охочий –  для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю http://childrenkinofest.com/ua/schedule/.

Традиційно глядачі виступають у ролі журі фестивалю, віддаючи свої голоси за вподобані картини. Переможця міжнародного конкурсу оберуть шляхом підрахунку глядацьких голосів і оголосять на церемонії закриття у фестивальному центрі, кінотеатрі «Київська Русь» 4 червня. У позаконкурсній програмі покажуть добірку відреставрованих фільмів французьких засновників кінематографа – братів Люм’єрів. Програму впорядкував і прокоментував директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо.

Однією з головних подій нинішнього року стане показ фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-номінантів покажуть на великому екрані у присутності авторів, а спеціальне журі обере серед них переможця.

На фестивалі представлять наступні стрічки:

– Анімація «Життя кабачка» (8 +) – 27 травня, 11.00;

– «Моллі Мун і Чарівний підручник гіпнозу» (7 +) – 28 травня, 16.00;

– «Маленький монстр» (4 +) – 29 травня, 11.00;

– «Люблю тебе, мамо» (12+) – 30 травня , 11.00;

– «Вперед до школи» (6 +) – 31 травня, 11.00;

– «Микита Кожум’яка» (5 +) – 1 червня, 11.00;

– «Хлопчик у золотих штанях» (7 +) – 2 червня, 11.00;

– «Люм’єри» (7 +) – 3 червня, 11.00;

– «Лапа» (7 +) – 4 червня, 16.00.

Фестиваль закриє фільм-володар Ґран-прі «Чілдрен Кінофесту-2016» – пригодницька стрічка «Лапа» Роберта-Адріана Пежо з Угорщини. Послом фестивалю стала письменниця, поетеса, сценаристка і колумністка Катерина Бабкіна. Місія фестивалю – популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів до кінотеатру, просування європейських цінностей та підтримка дітей з вразливих соціальних груп.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE