Politerno > Україна і світ > В Одесі під клубом “Ібіца” протестують проти концерту Лободи: У хід пішли петарди та димові шашки (Фото/Відео)

В Одесі під клубом “Ібіца” протестують проти концерту Лободи: У хід пішли петарди та димові шашки (Фото/Відео)

  • 28 Травня, 2017
  • 1874 Переглядів
  • 0

Порядок охороняє велика кількість поліції, вже є затримані

В Одесі представники ряду патріотичних організацій мітингують біля нічного клубу “Ібіца” в Аркадії, де запланований концерт співачки Світлани Лободи.

Про це повідомляє  інтернет-видання “Думская“.

Вони вимагають зупинити виступ і вигнати виконавицю, одна з вимог – позбавлення її громадянства України.

Справа в тому, що Лобода регулярно виступає в Росії, відмовляється визнавати факт російської агресії в Україні і підтримує російських артистів, яким заборонили в’їзд в нашу країни через виступи на окупованих територіях.

Акція поки проходить мирно. Порядок охороняє велика кількість поліції.

21.00 На даний момент, за відомостями очевидців, під клубом близько 20-25 чоловік. Поліція на місці, але до клубу поки не підходить. Присутній Атомайдан і головний ініціаторів протесту – Сергій Стерненко.

21.20 Повідомляється про присутність на акції крила “Національного корпусу”.

21.30 Поліція ставить загородження.

Відзначимо, одеські патріоти закликають пікетувати концерт співачки.

Концерт цієї коллаборантки в Одесі – виклик перед усіма нами! У той час, коли наші військові воюють на Сході, в тому числі, щоб і в тилу люди могли відпочивати і займатися справами в мирному житті, власники клубу просто плюють на це, запрошуючи в українське місто Одесу особу, яка своїми поїздками в Росію і скандалами з Кадировим по факту цю агресію і підтримує”, – вважає колишній лідер одеського “Правого сектора” Сергій Стерненко.

21:46. Невідомі кинули в натовп дві петарди. Обійшлося без наслідків.

21:53. Кинули ще дві димові шашки.

“Хтось застосував сльозогінний газ і спалахнула бійка. Поліція затримала одного з активістів, товариші намагалися його відбити, але безуспішно”, – повідомляє “Думська”. Поліція намагалася провести особистий огляд двох активістів, ті відмовилися, і спалахнула бійка. Затриманих уже відпустили.

Радник начальника одеської поліції Руслан Форостяк прокоментував намір одеських активістів блокувати концерт Світлани Лободи, яка дратує патріотів своїми поїздками в Росію і зв’язками з Рамзаном Кадировим.

Руслан Форостяк запевнив, що поліція буде дотримуватися порядку під час концерту, який повинен відбутися 28 травня в клубі “Ібіца”, і не допустить зіткнень.

“Правоохоронці не дадуть можливості фізично блокувати творчу діяльність співачки і заважати відвідувачам концерту або комусь обмежувати право на протест інших громадян, наприклад, охорони закладу або будь-яким іншим третім особам. Крім того, впевнений, що будь-які дії обмежують права і свободи інших громадян, виходять за рамки Закону, або мають ознаки правопорушень – матимуть реальні правові наслідки, – написав начальник одеської поліції.

Відзначимо, українські активісти вже не в перший раз намагаються зірвати концерт Світлани Лободи. У минулому році подібні інциденти відбувалися в Луцьку та Івано-Франківську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE