Politerno > Україна і світ > “По 200 га на людину”. Подробиці закритого засідання Кабміну щодо земельної реформи (Відео)

“По 200 га на людину”. Подробиці закритого засідання Кабміну щодо земельної реформи (Відео)

  • 29 Травня, 2017
  • 1663 Переглядів
  • 0

У Кабінеті міністрів підтвердили інформацію, що сьогодні відбулося закрите засідання за участю нардепів, губернаторів і аграріїв, на якому обговорювався проект земельної реформи.

Про це повідомляє NewsOne.

На засіданні головував Володимир Гройсман, який підкреслив, що відкриття ринку землі стане стимулом розвитку економіки, поштовхом до розвитку фермерських господарств, створення виробничої інфраструктури в селах, а також дозволить змінити тип економіки від сировинного до економіки доданої вартості.

“Але ми категорично проти продажу землі іноземцям, проти відкриття ринку земель для юридичних осіб. Учасники засідання висловлювали аргументи “за” і “проти”різних позицій, але в цілому погодилися з тим, що питання поки не стоїть в площині скасування або зберігання мораторію на продаж земель”- цитує прес-служба Гройсмана.

Також в Кабміні підтвердили, що основним варіантом розглядається ідея приватизації всієї землі по 200 га на людину.

“У Кабміні також відзначили, що процес введення реформи повинен відбуватися поступово і враховувати всі можливі ризики, тому продаж буде доступна тільки фізособам-громадянам України і в обсязі не більше 200 га на людину”, – йдеться в повідомленні.

Остаточна модель реформи повинна містити чіткі запобіжники проти того, щоб українську землю потрапила в руки олігархів.

За результатами засідання, в Кабміні ініціювали створення робочої групи для розробки проекту земельної реформи.

Як повідомлялося раніше, цьому засіданню передувало проведення “правильної” роботи з керівниками місцевих адміністрацій, і тепер вони повинні “прославити” ідею Гройсмана про 200 га в руки.

Також нагадаємо, що за підсумками роботи місії в МВФ заявили, що дадуть Україні транш в обмін на землю, пенсії і прослушку для НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE