Politerno > Україна і світ > Apple, Nike, iPhone і ще 1 146 торгових марок більше не пропустить українська митниця

Apple, Nike, iPhone і ще 1 146 торгових марок більше не пропустить українська митниця

  • 30 Травня, 2017
  • 1531 Переглядів
  • 0

Українська митниця перестала пропускати посилки з товарами, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Про це повідомляє OpenDataBot.

Як зазначається, це відбувається на підставі переліку об’єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру.

Якщо нічого не зміниться, в українських магазинах піднімуться ціни, а покупки за кордоном стануть ризикованими. Бізнесу доведеться або йти “в підпілля”, або скорочувати асортимент і зазнавати збитків. Буде рости чорний ринок, і, відповідно, корупція.

До списку торгових марок, які перестане пропускати митниця увійшли:

Adidas, Amway, Apple, Canon, Chanel, Chesterfield, Chevrolet, Chivas, Christian Dior, Coca-Cola, Contex, Dormeo, Electrolux, Lego, Levi’s, LG, Lipton, Honda, HP, Meizu, Mercedes Benz, New Balance, Nivea, Nokia, Opel, PlayStation, Redmond, Samsung, Sandora, Shell, Subaru, Xerox, Xiaomi та інші. В список заборонених увійшли навіть дочірні підприємcтва Roshen.

Повний список можна подивитись тут.

Також надійшла інформація, що за останні два тижні посилки з пристроями марок Meizu і Xiaomi почали зупиняти при проходженні української митниці за заявою правовласника.

Як зазначається, посилки з Xiaomi вже пускають в країну, хоча з доставкою Meizu із зарубіжних магазинів можуть бути проблеми.

Затримки пов’язані з тим, що правовласник звернувся до митниці із заявою про порушення прав. Листи підписані Вікторією Цитович – раніше вона була директором “Цитрус Трейд”, зараз вказана в митному реєстрі, як представник ТМ в Україні. За даними “Цитруса”, вона в компанії не працює з 2011 року, але “Цитрус” і Meizu з нею співпрацюють.

У листі йдеться про те, що в березні на територію України “був ввезений контрафактний товар” і митниця не зупинила його оформлення, як повинна була. Представник ТМ закликає ДФС вжити заходів з цього приводу.

За неофіційними даними, саме в зв’язку з перевірками посилок минулого тижня “Нова пошта” скаржилася на масові огляди міжнародних відправлень в сортувальному центрі компанії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE