Politerno > Україна і світ > Соціологія: Тимошенко лідирує в президентському рейтингу

Соціологія: Тимошенко лідирує в президентському рейтингу

  • 31 Травня, 2017
  • 2042 Переглядів
  • 0

За даними дослідження, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”, 30% опитаних українців довіряють А. Гриценку. Майже кожен п’ятий довіряє Ю.Тимошенко, А.Садовому, В.Рабіновичу та О.Ляшку. По 16-17% довіряють В.Наливайченку, П.Порошенку, Ю.Бойку, по 13-14% – М.Катеринчуку, О.Тягнибоку, Д.Добродомову, В.Гройсману, М.Саакашвілі, Ю.Луценку, А.Парубію. 11% довіряють Н.Савченко.

• У разі проведення парламентських виборів найближчим часом 13,9% з тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та визначився з вибором партії, готові віддати свої голоси за ВО “Батьківщина”. За Опозиційний блок готові проголосувати 10,4%, БПП Солідарність – 10,2%, Радикальну партію – 9,5%, партію “За життя” – 9,2%. “Громадянську позицію” готові обрати 7,7% опитаних, Самопоміч – 7,1%, Свободу – 6,6%, Народний Контроль та партію УКРОП – по 2%. Рейтинг інших політичних сил менше 2%.

• Якби вибори Президента України відбулися б наступної неділі, то за Юлію Тимошенко готові проголосувати 15% з тих, хто має намір взяти участь у виборах та визначився з вподобаннями. За П.Порошенка проголосували б 12%, Ю.Бойка – 10,2%, А.Гриценка та В.Рабіновича по 10,1%, О.Ляшка – 9,6%, А.Садового – 7,6%, О.Тягнибока – 4,8%. Рейтинг інших кандидатів менше 2%.

• 76% опитаних вважає, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 13% – у правильному, кожен десятий не визначився із відповіддю. Більш позитивно оцінюють ситуацію в країні на Заході країни та молодь.

• Більше половини опитаних (53%) вважають військовий конфлікт на Сході України найважливішою проблемою. Більше 45% турбують низький рівень зарплати або пенсії та підвищення тарифів на комунальні послуги. Більше третини вважають важливою проблемою підвищення цін на основні товари, інфляцію. Для чверті опитаних важливими також є хабарництво і корупція у владі, відсутність роботи і безробіття.

• За останні два роки підвищилася важливість таких проблем, як низький рівень зарплати/пенсії, підвищення цін на основні товари, а також хабарництво і корупція у центральній владі. Натомість суттєво знизилася важливість такої проблеми як підвищення тарифів на комунальні послуги (з 70% до 45%). Якщо мешканців Заходу відносно більше турбує військовий конфлікт на Донбасі та корупція у центральній владі, то мешканців Півдня і Сходу – низький рівень зарплат і пенсій, ріст цін і тарифів на комунальні послуги.

• Половина опитаних підтримує ідею розпуску парламенту і призначення нових виборів Верховної Ради, 37% – не підтримують, 13% – не визначилися. Рівень підтримки ідеї проведення дострокових виборів у річній перспективі практично не змінився. Найбільше підтримують ідею дочасних перевиборів парламенту прихильники Опозиційного блоку та Батьківщини, найменше – БПП Солідарність.

• 54% заявили, що не готові особисто відстоювати свої права та інтереси шляхом участі в акціях протесту, 36% – готові, кожен десятий – не визначився. Найбільш активно готові відстоювати свої права на Заході та в Центрі, молодь та люди середнього віку.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 12-20 травня 2017 р.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE