Politerno > Україна і світ > Касаційний суд позбавив участі представника Мирослави Гонгадзе у процесі щодо Пукача

Касаційний суд позбавив участі представника Мирослави Гонгадзе у процесі щодо Пукача

  • 1 Червня, 2017
  • 1621 Переглядів
  • 0

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе вважає безпідставним та незаконним відсторонення Валентини Теличенко як її представника в касаційному процесі щодо Олексія Пукача.

Вона подасть скаргу з цього приводу до Вищої ради юстиції та до Європейського суду з прав людини, про що написала 31 травня у Facebook.

“Учора колегія касаційного суду на чолі з головуючою Марчук Наталею Олегівною незаконно та в порушення моїх прав як потерпілої позбавила мене можливості представляти мої інтереси в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням Пукача в умисному вбивстві Георгія Гонгадзе”, – заявила Мирослава Гонгадзе.

“Відсторонення Валентини Теличенко як мого представника вважаю безпідставним та незаконним, і я планую подати скаргу до Вищої ради юстиції та буду шукати захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини”, – повідомила вона.

Вдова Гонгадзе нагадала, що Україна досі не виконала попереднє рішення у справі Гонгадзе проти України, не завершила навіть судовий процес над Пукачем.

“За понад пів року суд не спромігся розпочати судові слухання у цій справі – і це викликає підозру, що справа затягується умисно. Нагадаю, суддя Марчук Наталія Олегівна є кандидатом до Верховного суду України”, – зазначила Мирослава Гонгадзе.

“Останнє рішення суду за три роки після революції Гідності демонструє глибоку скорумпованість і прогнилість української судової та правоохоронної системи, де громадянин, чиї права порушено, має мінімальні шанси їх захистити”, – вважає вона.

“Революції проходять і відходять, змінюються політики на державному олімпі, а не розкрита справа вбивства Георгія Гонгадзе залишається вічним нагадуванням корозії державних інститутів України”, – наголосила Гонгадзе.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE