Politerno > Україна і світ > Уряду достатньо одного віце-прем’єра, – експерт

Уряду достатньо одного віце-прем’єра, – експерт

  • 5 Червня, 2017
  • 1423 Переглядів
  • 0

Основна проблема уряду – не в особистих конфліктах, а в роздутості складу. 

Про це на телеканалі ZIK заявив Тарас Чорновіл, політексперт, екс-нардеп.

Уряд, де 20 з лишком міністрів і віце-прем’єрів, – реальна проблема для української влади. “Не може бути міністра культури і віце-прем’єра з тих де питань культури. Віце-прем’єрів може бути один-два. Але вони мають об’єднувати ключову тему для держави, розпилену в різних міністерствах”, – зазначив пан Чорновіл.

Експерт висловив переконання, що за аналогією з країнами, які проходили шлях до ЄС однією-єдиною посадою віце-прем’єра має бути питання євроінтеграції. “Тому що це те, що потрібне, а міністерства самі не хочуть робити того, чого вимагає від нас Євросоюз. І тому я бачу потребу в цій посаді”, – акцентував екс-нардеп.

Водночас посада віце-прем’єра із соціальних питань, на думку пана Чорновола, є безглуздою, як і не потрібен Україні віце-прем’єр з гуманітарних питань.

“Проблему нав’язали уряду і вона заважає. Маємо наслідки – по пенсійній реформі між Ревою і Розенком виникли дискусії, яких не мало б бути. Все. Вони вляглися, дискусій нема. Але те що це створює проблеми і затримує – це факт. Уряд кадрово перевантажений – і це проблема”, – вважає Тарас Чорновіл.

Щоправда, як вважає політексперт, скорочення уряду чекати не варто. Воно може відбутися тільки у випадку розширення коаліції і повернення якихось фракцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE