Politerno > Україна і світ > Віталій Шабунін запропонував нардепу Віннику скласти мандат через справу Злочевського (Відео)

Віталій Шабунін запропонував нардепу Віннику скласти мандат через справу Злочевського (Відео)

  • 5 Червня, 2017
  • 1683 Переглядів
  • 0

Справа по Злочевському була порушена по компанії “Бурісма” через несплату податків. Кваліфікація цієї статті 212 – ухилення від сплати податків. Та вже сьогодні ця справа доведена до кінця, в бюджет сплачено недоплату податків і цей епізод закритий.

Про це телеканалі ZIK заявив народний депутат України Іван Вінник.

“Справа по Злочевському, так звана “справа Злочевського” була порушена по компанії “Бурісма” через несплату податків. Кваліфікація цієї статті 212 – ухилення  від сплати податків.

Однак так трапилося, що український Кримінальний кодекс побудований за принципом того, що 212 стаття декриміналізована.

Тобто, якщо сплачується відповідна сума податку, яка інкримінується, справа закривається, от і все. Я не хочу сказати, що Злочевський не злочинець, безумовно всі, хто причетний до влади Януковича, асоціюються з шаленим розкраданням бюджету.

Але та справа, яка була порушена по “Бурісмі”, де засновником є Хантер Байден – син Джо Байдена, віце-президента США та ще декілька людей, які працюють в європейських інституціях, була доведена до кінця, в бюджет сплачено недоплату податків і вже сьогодні цей епізод закритий”, – зазначив Іван Вінник.

Однак присутній у студії голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін запевнив, що Іван Вінник бреше, адже кримінальне провадження від 5 серпня 2014 року за підозрою Злочевського у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, стосується самого Злочевського, але аж ніяк не компанії “Бурісма”.

Зокрема Шабунін продемонстрував Віннику документ, який це підтверджує.

“Це документ від прокуратури щодо Злочевського. Це документ від прокуратури! Тому, це не ухилення від сплати податків, це конкретне незаконне збагачення, а ви сказали, що справа була порушена по іншому.

Пане Вінник, розкажіть це Юрію Віталійовичу!”, – наголосив Шабунін.

Попри це, нардеп Іван Вінник надалі переконує, що неможливо перекваліфікувати справу по персональному незаконному збагаченню у справу по ухиленню від сплати податків юридичного суб’єкту, де він є корпоративним власником.

“Пане Вінник, я вдруге за вашу кар’єру у прямому ефірі кажу, якщо ця справа справді перекваліфікована і я вам покажу документ, ви мандат складете? Ні! Ваше слово – нуль.

Тому що конкретно ця справа була перекваліфікована, як це зробив Луценко, це ви у нього запитайте. А ви щойно у прямому ефірі збрехали, бо ця справа була відкрита по незаконному збагаченню. Ви – депутат, ви тільки що обманули, двічі! Ціна вашого слова – нуль, пане Вінник!”,– акцентував  Віталій Шабунін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE