Politerno > Україна і світ > Медична реформа в Україні – це фікція, – Євген Рибчинський (відео)

Медична реформа в Україні – це фікція, – Євген Рибчинський (відео)

  • 7 Червня, 2017
  • 1886 Переглядів
  • 0

Уляна Супрун, в.о міністра охорони здоров’я

За допомогою медичної реформи українська влада намагається “обілетити” чотири мільярди гривень

Таку думку журналісту Politeka висловив народний депутат Євген Рибчинський.

“На мою думку – це фікція. Замість койко-місця заробітна плата тепер буде обчислюватися по нібито “вилікуваним” українцям. Українська нація сьогодні старіє, вимирає. У нас немає ні сироватки, ні ліків для того, щоб нормально лікуватися.

Зараз робиться спроба фактично “обілетити” 4 млрд. гривень за допомогою реформи”, – повідомив Рибчинський, коментуючи пакет законопроектів, прийняття яких має дати старт медичній реформі.

Народний депутат також пояснив, чому заробітна плата лікаря не може вираховуватися за “вилікуваних” українцям.

“Насправді, заробітна плата не може вважатися по “вилікуваним”людям, оскільки перевірити, чи була послуга надана на задовільному рівні, може тільки пацієнт або страхова компанія, яка буде відповідати за це грошима і перед українцем, і перед державою за стан здоров’я того чи іншого пацієнта”, – уточнив він.

Нардеп підкреслив, що реформа охорони здоров’я буде виглядати як “замилювання ока” звичайні українці, якщо її прийме пункт про страхову медицину.

“Тому, без введення страхової медицини, ця реформа є “замилювання очей” звичайним громадянам, з метою “обілетити” 4 млрд гривень. У цій реформі суцільні “підводні камені”. Я б сказав, що в такому вигляді дану реформу приймати не можна. Або ж приймати в першому читанні, а далі вносити туди мільйон поправок”, – уточнив Рибчинський.

Нагадаємо, медична реформа в Україні передбачає запровадження механізму “гроші ходять за пацієнтом”, коли дохід лікаря буде залежати від кількості пацієнтів і якості наданих послуг.

Також повідомлялося, що за словами народного депутата Олега Мусія, запропонована урядом медична реформа може спричинити за собою зниження доступності медичної допомоги. Також він підкреслив, що у створеній Кабміном реформи міститься “дуже багато корупційних ризиків і схем по виведенню коштів з-під контролю держбюджету”.

[spoiler]Євген Юрійович Рибчинський (нар. 21 грудня 1969, Київ) — український політик, громадський діяч, народний депутат Верховної Ради України VIII скликання.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

Протягом останніх семи років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ «Рибчинський та сини», безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»

Поет, журналіст, медіа-менеджер.

[/spoiler]

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE