Politerno > Україна і світ > Вони отримали мандат вседозволеності на продовження злочинів,- Михальчишин про ЦВК (Відео)

Вони отримали мандат вседозволеності на продовження злочинів,- Михальчишин про ЦВК (Відео)

  • 12 Червня, 2017
  • 1796 Переглядів
  • 0

У правовій практиці України немає успішних прецедентів кримінального переслідування виборчих фальсифікацій на найвищому рівні.

Про це в ефірі програми Vox populi  заявив Юрій Михальчишин, народний депутат України VII скликання, коментуючи перебіг кримінального провадження проти очільника ЦВК Охендовського.

“На превеликий жаль, у правовій практиці української держави немає успішних прецедентів кримінального переслідування виборчих фальсифікацій на найвищому рівні”, – наголосив Юрій Михальчишин.

Частка провини за це, на думку гостя програми, лежить на усьому громадянському суспільстві. Він нагадав, як 2004 року, коли відбувалися безпрецедентні на той час виборчі фальсифікації під час виборів президента, а люди, які працювали у ЦВК, чинили злочини, так і не були покарані, натомість були інтегровані у систему владних відносин “помаранчевої” команди.

“Вони отримали відчуття безкарності від того ліберального підходу до трактування їхніх злочинів, і вони отримали мандат вседозволеності на продовження своєї злочинної діяльності”, – заявив Юрій Михальчишин.

Гість програми наголосив, що непокаране зло з часом стає агресивнішим. А його думку, українське суспільство 2004 року не було готове цивілізованим тиском вимагати від правоохоронної системи досягати результату.

“Сьогодні побачимо, як складеться ситуація. Думаю, що рівень зрілості українського суспільства за той час підріс і воно подорослішало”, – заявив гість програми.

Юрій Михальчишин, коментуючи ініціативу щодо накладання штрафів на посадовців через незнання державної мови, наголосив:

“Сьогодні питання національної ідентичності – це питання національної безпеки. Без ідеологічно-мотиваційного чинника виграти війну неможливо. Сьогодні війна на сході ведеться, у тому числі, за право українців бути українцями і відчувати себе захищеними у своїй державі. Тому… державна служба в Україні повинна бути українською і україномовною”.

Гість програми також додав, що до блокування російських соціальних мереж ставиться позитивно. На його думку, такий крок слід було вчинити ще 2014-го.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE