Politerno > Україна і світ > У тестя полковника, підозрюваного в закупівлях бракованої форми для ЗСУ, арештували 7 квартир

У тестя полковника, підозрюваного в закупівлях бракованої форми для ЗСУ, арештували 7 квартир

  • 13 Червня, 2017
  • 1729 Переглядів
  • 0

Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на сім квартир і два нежитлових приміщення тестя начальника 1 363 Головного військового представництва Міністерства оборони України, який фігурує в розслідуванні Національного антикорупційного бюро за фактом закупівлі неякісної форми для військовослужбовців.

Таке рішення прийняла слідчий суддя Світлана Кушнір за клопотанням прокурорів САП, повідомляє «Слово і Дело».

Як встановило слідство, в період з 2015 по 2017 роки тесть начальника тисячі триста шістьдесят три ГВП МО придбав сім квартир в Києві площею від 31 до 51 квадратних метрів, а також два нежитлових приміщення – 16 і 27 кв.м.

За інформацією детективів, людина підприємницькою діяльністю ніколи не займався, працював водієм, а зараз є пенсіонером і проживає в селі у Вінницькій області.

Крім того, дружина і відповідно теща начальника тисяча триста шістьдесят три ГВП МО в 2011 році придбала за 40 тисяч доларів автомобіль Kia Sorento 2011 випуску, а в 2016 – Volkswagen Polo 2011 випуску.

У НАБУ вважають, що придбання цього майна може бути пов’язано зі зловживаннями в Міноборони при закупівлі костюмів в 2015-2016 рр.

У травні 2016 МО підписало договори про придбання костюмів на 60,5 мільйонів гривень з компаніями «ІСО», «Авітекс», «Формстіль», «МІК», «Ан-ва» і «ТУСМО».

Як стверджують в Бюро, Головне військове представництво МО не організувало належну перевірку поставлених костюмів.

Згідно службового розслідування, приймальний контроль здійснювався або формально, або з грубими порушеннями ГОСТу в інтересах приватних суб’єктів господарювання.

Крім того, в 2015 році був підписаний договір про покупку костюмів з компанією «ІСО» на 22,5 млн грн.

Як з’ясували детективи, перед підписанням договору маскувальні костюми з малюнком «Варан» проходили тестування у військовій частині А0224. Після 2-3 прань забарвлення тканини змінювався на більш світлий і зливався в один звело-коричневий відтінок, в місцях інтенсивної носки і на колінах фарба стиралася.

Незважаючи на негативні результати, Міноборони придбало ці костюми.

Як вдалося встановити «Слову і Делу», полковника, який фігурує в розслідуванні НАБУ, звуть Олександр Костюнін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE