Politerno > Україна і світ > Савченко виступила проти рішення президента щодо свого закону

Савченко виступила проти рішення президента щодо свого закону

  • 17 Червня, 2017
  • 1641 Переглядів
  • 0

Народний депутат Надія Савченко звернеться до уповноваженого Верховної Ради з прав людини та народних депутатів з пропозицією здіснення подання до Конституційного Суду щодо скасування підписаного сьогодні президентом закону, який скасовує “закон Савченко”.

Про це вона заявила в коментарі каналу “112 Україна” в суботу.

“Президент в черговий раз порушив Конституцію України. 22 стаття Конституції говорить, що закони, які приймаються, не можуть діяти на звуження прав людини, відповідно до існуючих. Відміна “закону Савченко” якраз діє на звуження прав людини”, – заявила Савченко.

На думку нардепа, подання до Конституційного Суду щодо скасування рішення президента як антиконституційного може робити омбудсмен або 45 народних депутатів.

“Я буду говорити з омбудсменом і з депутатами, і так само ми будемо готувати закон, який допоміг би зробити систему збалансованою, а не такою, якою ми мали змогу користуватися всі 25 років в Україні, а до того в Радянському Союзі”, – зазначила вона.

Савченко висловила думку, що серед народних депутатів “знайдеться 45 здравомислячих людей, які розуміють, що порушувати Конституцію не можна”.

Вона також додала, що зверталася до Адміністрації президента з пропозицією Петру Порошенку накласти вето на “закон Савченко” і запропонувати зміни до нього.

“Я зверталася в Адміністрацію президента до Філатова і до Кондратюка. Звичайно, в них не знайшлося часу прийняти мене особисто, але в їхньому секретаріаті я сказала, щоб вони запропонували президенту накласти вето на цей закон і запропонувати внесені зміни, які я зараз розробляла з офісом омбудсмена і спілкою адвокатів Києва. Ми напрацьовували зміни, які могли б зробити закон Савченко збалансованим”, – сказала нардеп.

Як повідомлялося, у суботу президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення”, прийнятий Верховною Радою 18 травня, який скасовує так званий “закон Савченко”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE