Politerno > Україна і світ > Доба в АТО: шестеро поранених (Відео)

Доба в АТО: шестеро поранених (Відео)

  • 19 Червня, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Усього за добу позиції військових обстріляли 14 разів.
Найбільше обстрілів за добу 18 червня зафіксовано на приморському напрямку, повідомляє штаб АТО у Facebook

Обстановка в районі проведення АТО залишається напружено і минулої доби суттєвих змін не зазнала. Російсько-терористичні злочинні угруповання вчора 47 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. 10 ворожих обстрілів були здійсненні із застосуванням 120-мм мінометів, які заборонені Мінськими угодами.

Приморський напрямок. На цій частині фронту кількість фактів застосування противником зброї проти українських захисників традиційно залишається найбільшою. Вчора загарбники 21 раз обстрілювали оборонні укріплення сил АТО. Зокрема, з мінометів калібру 120 мм бандити били по наших позиціях в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки. З 82-мм мінометів окупанти вели вогонь поблизу Водяного. Неподалік цих населених пунктів, а також біля Талаківки й Лебединського, проросійські незаконні збройні формування вдавались до збройних провокацій, застосовуючи менш потужне озброєння – переважно гранатомети та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок. Тут найбільш гаряче вчора було північно-східніше Авдіївки – в районі Кам’янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських захисників зі 120-мм й 82-мм мінометів та різноманітного піхотного озброєння. Також вдень під ворожим вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів опинились позиції ЗС України, які розташовані на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. З такого ж озброєння вже із настанням сутінок противник порушував “тишу” лише у південному передмісті Авдіївки. Всього на цьому напрямку вчора зафіксовано 11 випадків застосування бандформуваннями зброї.

Луганський напрямок. На даній ділянці лінії зіткнення нараховано 15 ворожих обстрілів, більшість з яких відбулась за темної пори доби. З мінометів бойовики били по опорних пунктах Української армії, які розташовані в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського та Золотого. Застосування противником стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів, іноді – озброєння БМП зафіксовано в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя.

В результаті ворожих обстрілів минулої доби шестеро військовослужбовців зазнали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE