Politerno > Україна і світ > Рух Макрона отримав більшість у парламенті Франції

Рух Макрона отримав більшість у парламенті Франції

  • 19 Червня, 2017
  • 1363 Переглядів
  • 0

Рух президента Еммануеля Макрона “Вперед!” разом з партнерами по коаліції, за даними попередніх опитувань. отримав абсолютну більшість місць в парламенті.

За підсумками другого туру парламентських виборів, як свідчать дані опитувань, коаліція Макрона може розраховувати на 355-425 депутатських мандатів. “Республіканці” займуть 125 місць, соціалісти – 49.

“Національний фронт”, за попередніми даними, отримує 8 місць в парламенті Франції. Його лідер – Марін Ле Пен, повідомляє AFP, виграла вибори в парламент від Па-де-Кале.

Всього у другому турі парламентських виборів, що пройшов у Франції, 18 червня, розподілялися 574 місць в Національних зборах.

Явка на виборах була найнижчою за останні 10 років. До 17:00 за місцевим часом проголосували лише 35,33 відсотка виборців.

У першому турі, який пройшов 11 червня, були розподілені три місця в парламенті. Один мандат тоді отримав кандидат від “Вперед!”, Ще одне місце в парламенті дісталося “Союзу демократів і незалежних”, що складається в коаліції з “Республіканцями”. Третій мандат дістався представнику лівих.

Еммануель Макрон на початку травня виграв президентські вибори, перемігши у другому турі Марін Ле Пен.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE