Politerno > Україна і світ > Порошенко розповів, про що говорив з Трампом і Пенсом (Відео)

Порошенко розповів, про що говорив з Трампом і Пенсом (Відео)

  • 20 Червня, 2017
  • 1697 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні обговорив питання імплементації Мінських угод.

“Було оголошено про те, що США залишаються відданими Мінським угодами. Упевнений в тому, що ми повинні вимагати від Росії повної імплементації Мінських угод, причому пакет з безпеки, який полягає в тому, що повинен бути припинений вогонь, відведена російська артилерія, танки, системи залпового вогню, забезпечений повний доступ СММ до територій, включно з кордоном, і ми детально обговорили кроки, які зараз будуть зроблені “, – сказав Пороошенко у вівторок журналістам біля Білого дому.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не бачить необхідності в зміні мінського формату щодо врегулювання ситуації на сході України.

“Я не бачу в цьому ніякої необхідності. США є нашим партнером, ми зацікавлені в залученні США до ефективного процесу. США є країною-гарантом за Будапештським меморандумом і сьогоднішня зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість США в підтримці нашої держави”, – сказав Порошенко.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп заявив про широку залученості США в справи України.

Як передали кореспонденти пулу Білого дому, вітаючи у вівторок в Овальному кабінеті президента України Петра Порошенка, Трамп заявив, що для нього “велика честь” зустрітися з українським лідером, передає “Інтерфакс-Україна”.

За словами президента США, Україна “це місце, в справи якого ми всі дуже сильно залучені”.

Як пповідомлялось раніше, зустріч Порошенка з Трампом буде недовгою.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко під час спілкування з українською громадою у Вашингтоні повідомив, що в рамках робочого візиту зустрінеться з Дональдом Трампом, Рексом Тіллерсона і Майком пенсії. А також керівництвом Міноборони, міністерства торгівлі і міністерства енергетики США. Він назвав візит “потужним, як ніколи”.

Читайте також:  Вийти за рамки Мінська. Що може вирішитися на зустрічі Трампа і Порошенко

або Навіщо Трампу потрібна перемога на Донбасі? Відповідь, яка лежить на поверхні, – Ксантопулос

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE