Politerno > Україна і світ > Порошенко вів торгівлю з окупованими Росією територіями Грузії, – Саакашвілі (Відео)

Порошенко вів торгівлю з окупованими Росією територіями Грузії, – Саакашвілі (Відео)

  • 30 Червня, 2017
  • 1365 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко до 2010-го року включно був міністром закордонних справ, за сумісництвом він був власником заводу “Богдан”. Це був час, коли Росія окупувала Абхазію та Південну Осетію і “бігала” по всьому світу, намагаючись добитися того, щоб інші країни визнали ці території окремими державами і мали з ними якісь торгівельні відносини.

Про це в ефірі політичного ток-шоу “Інша Україна” з Михайлом Саакашвілі на телеканалі ZIK розповів сам ведучий проекту.

“В Україні була дуже складна ситуації, тому що вона тоді була під значним впливом Росії. Янукович взагалі не приховував, що Україна могла визнати існування держав “Абхазія” та “Південна Осетія”. Але з’явилась інформація, яка мене просто шокувала. Мені від цього стало гидко”, – розповідає екс-президент Грузії.

Коли “Богдан” потрапив у власність банку, той намагався продати цей завод, тому опублікував документи, щоб продемонструвати, наскільки це “класне підприємство”. В офіційному звіті за 2010-2014 роки написано, що компанія “Богдан” експортувала автобуси на окуповану грузинську територію Абхазії. Вона навіть вписана в звіті окремо, не зважаючи на присутність там Грузії.

“Тобто Абхазія була торговим партнером Петра Порошенка, який тоді був власником “Богдана” та міністром економіки України. Він отримував дохід від нелегальної та аморальної торгівлі з окупованими територіями”, – заявив Михайло Саакашвілі.

Тобто Порошенко порушував закони України, Грузії та Міжнародне право.

“Це офіційна інформація, за яку, я вважаю, йому потрібно дати якісь пояснення, тому що я прекрасно знаю, що без його відома жоден автобус не продавався”, – зазначив ведучий.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE