Politerno > Україна і світ > Регламентний комітет не схвалив зняття недоторканності з депутата Дейдея

Регламентний комітет не схвалив зняття недоторканності з депутата Дейдея

  • 3 Липня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань регламенту й організації роботи парламенту розглянув внесене Генеральною прокуратурою подання на зняття депутатської недоторканності й притягнення до кримінальної відповідальності депутата Євгена Дейдея (фракція “Народний фронт”) і рекомендував Раді визначитися з ним.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету, передають Українські Новини.

“Комітет вважає, що подання на дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея… є недостатньо обґрунтованим, невмотивованим і не містить конкретних фактів.

Висновки слідства ґрунтуються на припущеннях, а законність отримання доказів є сумнівною, що не може підтверджувати факт вчинення кримінального злочину”, – озвучив висновок заступник голови комітету Ради з питань регламенту й організації роботи парламенту Павло Пинзеник (НФ).

Зі слів генерального прокурора Юрія Луценка, таким чином комітет повернув подання на доопрацювання в Генеральну прокуратуру, і Рада не зможе за нього проголосувати.

У свою чергу Пинзеник зазначив, що рішення комітету буде спрямовано голові парламенту Андрію Парубію.

“Висновок комітету буде спрямовано голові парламенту, і він далі визначить, там є два варіанти: або він відправить на розгляд Верховної Ради, або він направить назад у Генеральну прокуратуру. Висновок комітету не дає жодних рекомендацій”, – вказав він.

На засіданні комітету Луценко повідомив, що судовим розслідуванням установлено, що при документально й офіційно підтверджених доходах Дейдея і його дружини за період з 1 червня 2009 року по 31 грудня 2016 року в розмірі 1,4 млн гривень депутат придбав у спільну власність активів на суму 6, 4 млн гривень.

Зокрема, за матеріалами слідства, у своїй декларації депутат указав, що його дружина Інга Дейдей отримала 3,5 млн грн позики від Ігоря Лінчевського в жовтні 2015 року.

При цьому слідством установлено, що дружина не отримувала зазначені кошти від Лінчевського.

На засіданні було продемонстровано аудіозаписи телефонних розмов, у яких Дейдей нібито домовляється про отримання позики.

При цьому Луценко вважає, що позики насправді не було, а угоду внесено в декларацію з метою легалізації походження коштів.

Сам Лінчевський, що прибув на засідання, заявив, що справді передавав гроші через Дейдея його дружині й готовий пройти допит на поліграфі.

Крім того, відповідно до матеріалів слідства, дружина Дейдея придбала квартиру в Києві вартістю майже 3 млн гривень, що вона пізніше подарувала своїй матері.

Також у листопаді 2015 року у власності сім’ї з’явилися два автомобілі Audi Q7 вартістю близько 1,5 млн гривень кожен.

Дейдей підозрюється у вчиненні злочину за ч. 3. ст. 368-2 (придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав придбання яких не підтверджено доказами) Кримінального кодексу.

Читайте також : Луценко та Дейдей влаштували скандал на засіданні комітету, що розглядає зняття недоторканності

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE