Politerno > Україна і світ > Експерт розповіла про мову тіла президентів Трампа і Путіна під час зустрічі

Експерт розповіла про мову тіла президентів Трампа і Путіна під час зустрічі

  • 8 Липня, 2017
  • 1645 Переглядів
  • 0

Поведінка президента США Дональда Трампа виявилась більш домінантною, а президент РФ Володимир Путін помітно нервував під час зустрічі на саміті G20.

Про це, як повідомляє BBC, розповіла експерт з мови тіла Мері Сівіело.

Експерт помітила, що Трамп надає велике значення рукостисканню. Вона звернула увагу на перше рукостискання президентів, під час якого не було виявлено ознак домінування будь-кого з них. Але одразу після цього Трамп іншою рукою взяв Путіна під лікоть, а це жест особи, що домінує.

“Якщо ви зустрічаєте когось, хто вас трохи лякає, або того, з ким ви почуваєтесь невпевнено, ви ніколи не виявите додаткову реакцію, або не торкнетеся руки знизу”, – пояснює експерт.

Але Трамп повторив цей жест знову, коли вони стояли поруч, а потім поплескав Путіна по спині, знову виявивши домінуючу позицію.

Сівіело також звернула увагу на пози, у яких президенти сиділи у своїх кріслах під час розмови. Трамп, за її словами, почувався значно комфортніше ніж Путін.

Російський президент значно нижчий зростом за Трампа і виглядає меншим у кріслі, тож він, схоже, намагався компенсувати це, широко розставивши руки на підлокітники крісла. Натомість, президент США нахилився вперед, поставивши лікті на коліна,  що також є жестом впевненої в собі особи.

Крім того, на відміну від спокійних рухів Трампа, експерт зазначила, що Путін займав свої руки. Він крутив то один палець, то інший, виявляючи невпевненість і нервовість.

Коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до російського колеги. У свою чергу Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також зиркаючи вгору.

“Це створює враження, що він скоріше не дуже хоче бути тут, можливо нервується, або вважає те, що відбувається марним і не може дочекатися, щоб забратися звідти”, – пояснила експерт.

Як повідомлялося, Трамп на зустрічі з російським коллегою почав розмову з питання втручання Росії у вибори в США. Як зазначив держсекретар США Рекс Тіллерсон, Трамп декілька разів натиснув на Путіна з цього приводу. Путін при цьому заперечував втручання Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE