Politerno > Україна і світ > Що відомо про переговори Трама з Путіним – короткий дайджест

Що відомо про переговори Трама з Путіним – короткий дайджест

  • 7 Липня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що між російським і американським лідерами Володимиром Путіним і Дональдом Трампом під час їх першої зустрічі виникла “позитивна хімія”

Про це пише Associated Press.

За словами голови Державного департаменту США, переговори президентів виявилися продуктивними.

“Обидва лідери, я б сказав, зійшлися дуже швидко. Ясно, що між ними склалася позитивна хімія. У них було так багато тем для розмови, ніхто не міг зупинитися”, – підкреслив він.

Тіллерсон додав, що в якийсь момент навіть була відправлена ​​Меланія Трамп, щоб подивитися, чи зможе вона витягнути звідти чоловіка, але у неї нічого не вийшло.

Президент США Дональд Трамп проігнорував свою дружину і продовжив розмову з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті “великої двадцятки”.

Про це також пише Daily News.

Як розповів держсекретар Рекс Тіллерсон, лідери США і Росії так заговорилися, що команда президента Сполучених Штатів навіть заслала першу леді забрати чоловіка.

“Перша леді Меланія Трамп була відправлена на зустріч в якийсь момент, щоб подивитися, чи зможе вона витягнути нас звідти, але у неї нічого не вийшло. Зустріч після цього тривала ще годину”, – сказав Тіллерсон.

Повідомляється, що в ході першої зустрічі керівників США та РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гамбурзі було обговорено питання дипломатичних відносин між країнами, зокрема, погоджені питання про ротацію послів у Вашингтоні та Москві.

Про це розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на виступі за підсумками зустрічі глав держав.

“Домовлено прискорити проходження процедур, необхідних для призначення нових послів США в Росії і Росії в США”, – сказав Лавров.

Ще одна “хвора” для Росії дипломатична тема – російська власність в США, дачі в Меріленді і Нью-Йорку, які потрапили під санкції Обами в грудні минулого року через втручання РФ у вибори в США. Сторони, за словами Лаврова, домовилися продовжити роботу з цього питання.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп на зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним торкнувся теми російського втручання у вибори в США, які відбулися в 2016 році, але російський лідер відкинув можливість втручання з боку РФ.

Про це заявив секретар Державного департаменту США Рекс Тіллерсон, повідомляє The New York Times.

“Трамп почав з того, що висловив стурбованість американського народу щодо російського втручання у вибори в 2016 році”, – заявив Тіллерсон після зустрічі лідерів країн.

“Він тиснув на нього більш ніж один раз”, – додав Тіллерсон.

Як зазначив держсекретар США, Путін на зустрічі з Трампом відкинув “таке втручання”.

Тіллерсон був менш оптимістичним щодо перспектив того, що Росія коли-небудь визнає своє втручання в американські вибори.

“Це може просто стати непереборною розбіжністю в даний момент”, – заявив Тіллерсон.

У той же час міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія і США домовилися про створення робочої групи з інформаційної безпеки.

“Домовлено, що всі ці питання в комплексі, включаючи боротьбу з тероризмом, з організованою злочинністю, хакерством в усіх його проявах, стануть предметом двосторонньої російсько-американської взаємодії”, – сказав Лавров, зазначивши, що в цих цілях буде створена двостороння робоча група.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE