Politerno > Україна і світ > У Держдепі США призначили нового куратора по Україні

У Держдепі США призначили нового куратора по Україні

  • 7 Липня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0

Радник держсекретаря США Рекса Тіллерсона Роберт Хаммонд підтвердив, що Курт Волкер призначений спеціальним представником по Україні.

“Волкер координуватиме всі зусилля Державного департаменту з вирішення конфлікту, який почався після того, як Росія вторглася до Криму, а пізніше і в східну Україну”, – цитує слова представника Держдепу США агентство Reuters.

Про те, що пост буде мати дуже великий вплив на переговорний процес щодо врегулювання кризи на Донбасі, свідчить фігура попереднього спецпредставника по Україні в адміністрації Барака Обами – Вікторії Нуланд.

З моменту анексії Криму і початку бойових дій на Донбасі вона в якості посередника часто курсувала між Вашингтоном, європейським столицями, Києвом і Москвою, намагаючись знайти точки дотику між Україною і Росією.

Курт Волкер починав свою кар’єру як аналітик Центрального розвідувального управління в 1986 році. У 1988 році він перейшов до Держдепартаменту США в якості співробітника дипломатичної служби в Міністерстві закордонних справ. У 1998 році став першим секретарем місії США в НАТО. З 2008 по 2009 роки був постійним представником США при НАТО, після чого став виконавчим директором Інституту Маккейна.

Саме той факт, що Курт Волкер близький до проукраїнськи налаштованого сенатора-республіканця Джона Маккейна, дає підстави припускати, що він розділяє його погляди на ставлення США до України.

Волкер вельми критично ставиться до дій Росії в Україні і світі.

“Росія налаштована дуже рішуче і її можна зупинити тільки військовими діями. Україна до цього готова, а ось інша частина Європи – ще ні. Україна потребує набагато більше підтримки і від Європи, і від США”, – заявив він на самому початку бойових дій на Донбасі в 2014 році.

А в інтерв’ю “Голосу Америки” він сказав: “Я більш ніж уврен, що Путін ще не закінчив з Україною”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE