Politerno > Україна і світ > Проти сайту “Миротворець” Антона Геращенка ведуть справу – журналістів кличуть у свідки

Проти сайту “Миротворець” Антона Геращенка ведуть справу – журналістів кличуть у свідки

  • 7 Липня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0

Слідче управління Головного управління Національної поліції в місті Києві за дорученням Прокуратури міста Києва розслідує кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” списків журналістів, які нібито акредитовані в самопроголошених республіках ДНР і ЛНР.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

У відомстві підкреслили, що слідче управління за дорученням прокуратури Києва розслідує провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу.

Поліція просить представників ЗМІ, чиї прізвища і контактні дані розміщені на сторінках вищезгаданого сайту і які внаслідок цього отримали або відчувають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП в Києві для надання свідчень в якості свідків з приводу зазначених фактів (м. Київ, вул. Володимирська, 15 +380634253838, [email protected]).

При собі необхідно мати паспорт громадянина України та документи, що засвідчують належність до того чи іншого засобу масової інформації (посвідчення журналіста).

Як відомо, на початку травня 2016 року “Миротворець”, що пише про злочини проти національної безпеки України, оприлюднив список представників ЗМІ, акредитованих терористичною організацією “ДНР”.

На фоні обурення сайт перепросив за публікацію неактуального списку журналістів.

24 травня минулого року “Миротворець” оприлюднив оновлений список журналістів, які, на їхній погляд, “співпрацюють з країною-агресором”. У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказано поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль закликали видалити з сайту “Миротворець” дані журналістів, акредитованих у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE