Politerno > Україна і світ > Іллю Ківу вибрали лідером соціалістів – реакція Фейсбуку зашкалює (Відео, фейсбук-дописи)

Іллю Ківу вибрали лідером соціалістів – реакція Фейсбуку зашкалює (Відео, фейсбук-дописи)

  • 8 Липня, 2017
  • 2365 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 8 липня, радник міністра МВС Ілля Ківа прийняв несподіване для громадськості рішення – очолити Соціалістичну партію в Україні.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Я прийняв рішення очолити Соціалістичну партію України. Це одна з найбільш відомих українських партій з довгою партійної історією. Відповідне рішення було прийнято тільки на з’їзді партії. Чому я роблю цей крок? Я впевнений, що саме політичними засобами можна покращувати і реформувати державний апарат, полегшувати життя трудящих, відновлювати соціальну справедливість, подолати владу олігархів, зміцнити обороноздатність нашої Батьківщини. Що чекає партію далі? Найближчим часом СПУ поверне собі лідируючі позиції на українському політичному полі, стане важливим інструментом змін у країні. Ми захистимо право народу на гідне та безпечне життя”.

В мережі з’явилось відео, як на з’їзді Соціалістичної партії вибирають главу партії.

“Прошу відповідно до моїх повноважень глави СПУ розглянути рішення на обрання главою Ківу Іллю … рішення прийнято одноголосно”, – заявив лідер СПУ Петро Устенко.

Користувачі соцмереж таку новину сприйняли з іронією.

Суспільство розділилося на прихильників і ярих скептиків такого повороту подій.

Так, економічний журналіст і блогер Олександр Дубинський задається риторичним питанням про головні цілі та завдання Ківи-політика на посаді голови Соціалістичної партії і дає відсилання до засновника руху – Олександру Морозу.

Як відомо, Соціалістична партія України була заснована в 1991 році Олександром Морозом. Мороз її очолював багато років. Після того як СПУ вперше не пройшла до Верховної Ради в 2007 році, партія опинилася в тривалій кризі, з якої не вийшла до сих пір.

Мороз пішов з посади глави СПУ. Після нього в різні періоди партію очолювали Микола Рудьковський (екс-міністр транспорту) і Петро Устенко.

Керівник Фонду “Української політики Костянтин Бондаренко і зовсім чекає від призначення радикальних змін.

“Після того, як Ілля Ківа очолив Соціалістичну партію, її чекають серйозні реформи. Перш за все вони будуть стосуватися символіки: швидше за все, червону троянду доведеться замінити коноплю “, – пише він.

Втім, про листок коноплі поки тільки жартують. А ось про серйозність своїх намірів сам Ілля Ківа заявляє, змінивши обкладинку на своїй сторінці в Facebook.

Фото: Ілля Ківа / Facebook

Нотку “чорного гумору” додав також журналіст Денис Бігус, який знайшов непрямі асоціації з колишніми лідерами Соціалістичної руху і одіозною особистістю головного борця з наркозлочинністю – Іллі Ківи.

Відомий телеведучий Дмитро Гордон і зовсім сприйняв слова Ківи і його бажання як невдалий жарт, а самого Ківу представив в образі космонавта.

“Сьогодні радник міністра внутрішніх справ України Ілля Ківа заявив, що вирішив очолити Соцпартію України. За його словами, найближчим часом партія “поверне собі передові позиції на українському політичному полі” і стане “важливим інструментом змін в країні”, – написав Дмитро Гордон.

Головиний редактор ATR Осман Пашаєв продовжує фантазувати на тему соціалізму і Ківи. “… для вас, мовляв, Бебель – “Жінка і соціалізм”. Для нас – Ківа і раки…”, – іронізує він на своїй сторінці в Facebook.

Журналістка Олена Яхно тонко натякає на те, що сам новинний факт виглядає як гумористичний жанр.

“Той незграбний момент, коли ти пропустив новину про соціаліста Ківу, а всі вже з цього приводу пожартували”, – пише вона.

А тим часом в соцмережах продовжують обговорювати тему глави Соцпартії. Тривають жарти і публікація з фотожабами. Журналісти телеканалу ZIK  собі приглядають вільну партію, щоб очолити. Благо, зараз період відпусток, що всіляко цьому сприяє.

А ось і спекотне порівняння Ківи з вождем.

 

 

 

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE