Politerno > Україна і світ > Путін розповів про “абсолютні переваги” російського газу над американським

Путін розповів про “абсолютні переваги” російського газу над американським

  • 8 Липня, 2017
  • 1611 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін вважає, що у російського природного газу є “абсолютні переваги” на європейському ринку в порівнянні з американським скрапленим природним газом (СПГ).

Про це повідомляє УНІАН.

Володимир Путін на прес-конференції в Гамбурзі за підсумками саміту G20 відповів на питання про те, як він сприйняв повідомлення президента США Дональда Трампа про готовність постачати зріджений газ в Європу.

“Я оцінюю це надзвичайно позитивно, тому що здорова конкуренція всім йде на користь. Ми – за відкритий ринок, за здорову конкуренцію”, – підкреслив Путін.

Він також зазначив, що Трамп в ході виступу на саміті заявив, що Америка виступає за відкриту, чесну конкуренцію.

“До речі кажучи, я, коли виступав, цю тезу підтримав. Нас це цілком влаштовує, тому що на сьогоднішній день, якщо це буде так – відкрита і чесна конкуренція, незаангажована політикою і без використання якихось політичних ресурсів, – то нас це цілком влаштовує. Тому що на сьогоднішній день, це абсолютно очевидний факт, будь-який фахівець вам це скаже: собівартість виробництва і доставки зрідженого природного газу зі Сполучених Штатів до Росії набагато вища, ніж наш СПГ, і не йде в порівняння за вартістю з трубним російським природним газом”, – сказав Путін.

За його словами, у Росії в цьому питанні була б “абсолютна конкурентна перевага”.

“А щоб вона збереглася, наші учасники ринку повинні працювати, повинні зберегти за собою ці конкурентні переваги”, – сказав Путін.

Як повідомлялось, в Гамбурзі затвердили фінальний документ саміту G20 з урахуванням позиції США по клімату.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE