Politerno > Україна і світ > У Путіна, Макрона і Меркель є спільне розуміння по Донбасу

У Путіна, Макрона і Меркель є спільне розуміння по Донбасу

  • 8 Липня, 2017
  • 1628 Переглядів
  • 0

Президенти Німеччини, Франції та Росії погодилися з важливістю припинення вогню на сході України, погодженої в рамках Мінських угод.

Про це, як передає Reuters, повідомив представник німецького уряду за результатами переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель, президентів Франції Еммануеля Макрона і РФ Володимира Путіна.

 Водночас прес-служба Кремля повідомила, що в ході робочого сніданку Путіна, Меркель і Макрона “обговорювалася ситуація в Україні та шляхи її врегулювання”.

Після зустрічі лідерів Росії, Німеччини і Франції Володимира Путіна, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона є розуміння, що потрібно готувати порядок денний телефонної розмови в “нормандському форматі”.

Про це повідомляють РІА Новини.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам, що є повна згода і розуміння в діях щодо запобігання вогню на Донбасі.

“Є розуміння, що потрібно вжити дієвих заходів, які привели б до реального припинення вогню на лінії зіткнення і забезпечити відведення важких озброєнь. У цьому плані є повна взаємодія, повна згода”, – зазначив він. За словами Пєскова, в ході ділового сніданку відбувся обмін думками з внутрішньоукраїнського врегулювання. “Констатувати серйозна пробуксовка реалізацій мінських домовленостей”, – підкреслив Пєсков.

За його словами, у лідерів країн є розуміння, що потрібно йти далі.

Раніше Пєсков розповів, що Путін “лаконічно, але вичерпно” довів позицію російської сторони до Меркель і Макрона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE