Politerno > Україна і світ > Якою буде ВРУ без недоторканності і в складі 150-ти нардепів, – депутатський прогноз (Відео)

Якою буде ВРУ без недоторканності і в складі 150-ти нардепів, – депутатський прогноз (Відео)

  • 10 Липня, 2017
  • 1500 Переглядів
  • 0

Нині дуже заможні люди з різних корпорацій ідуть у парламент для того, щоб використовувати депутатську недоторканність для захисту бізнесу та своїх корпорацій. Якщо ж не буде цього інструментарію, то зникне бажання вкладати величезні статки у передвиборчі кампанії.

Про це на телеканалі ZIK заявив Дмитро Лубінець, народний депутат України (БПП).

Гість програми спрогнозував, що зміниться, якщо в Україні скасують депутатську недоторканність, зокрема, чи зменшиться кількість охочих іти до ВРУ.

“Думаю, що несуттєво у кількості, але суттєво у якості. Бо насправді на теперішній час дуже заможні люди з різних корпорацій, не буду називати прізвищ… вони ідуть у парламент саме для того, щоб використовувати цей інструмент – депутатську недоторканність – саме для захисту бізнесу та захисту своїх корпорацій, от і все. Якщо не буде цього інструментарію, то і не буде бажання вкладати величезні статки у передвиборчі кампанії”, – вважає гість програми.

І на зміну саме таким людям прийдуть ті, хто насправді хоче щось змінити у країні, переконаний депутат. Він вважає, що, можливо, кількість охочих стати депутатом у такому випадку може навіть і зросте.

Володимир Гусак, народний депутат від Опозиційного блоку, вважає, що Україні не потрібно аж 450 депутатів.

“Наша політична сила підготувала проект змін до Конституції України, яким передбачено зменшення кількості народних депутатів до 150-ти. Це дозволить і заощадити державні кошти, і підняти якість прийняття рішень у ВРУ. Бо робота ВРУ організована дуже погано і часто нагадує цирк чи комедію”, – заявив гість програми.

З такою думкою не погодився Дмитро Лубінець. Він зауважив, що в такому випадку буде легше контролювати 150-ть депутатів.

“Чим менше народних депутатів, тим легше контролювати Верховну Раду. А теперішній склад парламенту, можливо, інколи і нагадує цирк, але немає такої ганьби, коли один народний депутат голосує за сімох, як було у попередньому скликанні”, – нагадав Дмитро Лубінець.

Його опонент заперечив: “Може, за сімох і немає, але у Блоці Петра Порошенка голосують за п’ятьох”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE