Politerno > Україна і світ > Глава ОУН заявив, що Київ повинен виставити Польщі рахунок за геноцид українців

Глава ОУН заявив, що Київ повинен виставити Польщі рахунок за геноцид українців

  • 11 Липня, 2017
  • 1466 Переглядів
  • 0

Глава Організації українських націоналістів (ОУН) Богдан Червак заявив, що Київ повинен виставити Польщі рахунок за геноцид українців

Про це він написав у соціальній мережі Facebook.

У Польщі на державному рівні відзначили річницю так званої “Волинської трагедії”. Президент Польщі Дуда заявив, що поляки відзначають “День пам’яті жертв геноциду, скоєного українськими націоналістами щодо громадян ІІ Речі Посполитої”.

Фактично українців звинувачено у важкому злочині – геноциді. Волинь трактується як польська земля, хоч такою вона ніколи не була і ніколи не буде.

Вважаю, що відтепер між Україною і Польщею примирення у питаннях “Волинської трагедії” уже неможливе. Ніколи. Бог свідок, не з нашої вини.

Як бути далі? Припинити марнувати час на пошуки “компромісів”. Прямо і відверто сказати полякам, що саме вони вбили клина між нашими народами і несуть за це відповідальність.

Поляки також мають знати, що українці цього ніколи не забудуть. І в нас не забракне мужності виставити рахунок за всі кривди, а передусім за геноцид українців під час операції “Вісла”.

Поляки думають, що “відновили справедливість”. Насправді ж – зрадили українців. Польща захворіла шовінізмом. Як вчить історія, є тільки один ефективний лік від польського шовінізму і московського імперіалізму – український націоналізм.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE