Politerno > Україна і світ > Гриценко: Україна потрапила у пастку капітулянтських домовленостей (Відео)

Гриценко: Україна потрапила у пастку капітулянтських домовленостей (Відео)

  • 11 Липня, 2017
  • 1395 Переглядів
  • 0

Україні потрібно відкинути Мінські угоди, як такі, що працюють проти інтересів Української держави. Окрім того, за допомогою нових лідерів держав, слід дати новий подих дипломатичному формату щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Про це на телеканалі ZIK заявив Анатолій Гриценко, міністр оборони України (2005-2007 рр.).

Гість програми, коментуючи питання щодо того, яким він бачить алгоритм вирішення конфлікту на Донбасі, наголосив, що складно пропонувати алгоритми тоді, коли процес надзвичайно запущений.

“І тим більше, коли Президент, підписавши Мінські угоди, не тільки сам, а й Україна потрапила у пастку неприйнятних, фактично, капітулянтських домовленостей”, – заявив гість програми.

Що ж до ролі США у вирішенні конфлікту на сході України, Анатолій Гриценко зауважив, що бачить її найбільше на двох напрямках.

“Перше – це дипломатичний фронт. І зараз певні позитивні ознаки є. Пана Волкера призначили (до того не було у нинішній Адміністрації), людину, яка відповідатиме за цей напрям і працюватиме безпосередньо з Україною, так само, як і з Росією. І другий напрям – це санкції. Тут позиція США достатньо жорстка, і вона жорсткіша, аніж у багатьох європейських держав. Я думаю, що дипломатичний напрям посилиться, але якщо говорити про протидію агресору, то вона йде у всіх сферах – й інформаційній, і воєнній, безпековій, і загалом, якщо говорити, то успіхи у протидії агресору куються у цивільному секторі. Коли державу будуть поважати, за неї будуть боротися. Коли її не поважають, з неї втікають. Це найбільша внутрішня проблема”, – заявив Анатолій Гриценко.

Гість програми каже, що найкоротший шлях до миру – це капітуляція, проте Україна пішла іншим шляхом, і за період протидії агресії уже дуже дорого заплатила.

“Що потрібно було б зараз? Треба відкинути Мінські угоди, як такі, що працюють проти інтересів Української держави і жодний пункт із них не виконаний. Використовуючи нових людей – новий президент Франції, новий президент Америки, у вересні буде переобраний чи обраний новий канцлер Німеччини – дати новий подих дипломатичному формату.

І якщо взяти за основу Мінські угоди, то змінити порядок виконання. Спочатку – виведення російських військ, передача нам контролю над кордоном, нехай спільно з ОБСЄ чи будь-якою іншою поліцейською місією. І тільки після того – проведення виборів і відновлення нормального життя людей”, – каже Анатолій Гриценко.

На його думку, якби не був відкритим кордон, то мир настав би досить швидко.

Що ж до необхідності запровадження візового режиму із РФ, то гість програми вважає, що його слід було запровадити ще 2014 року.

“Чи введе нинішня влада візовий режим? Моя відповідь – не введе, бо якби хотіла, то для цього не треба жодного голосування у парламенті”, – переконаний Анатолій Гриценко.

Натомість сьогоднішні дискусії, вважає гість програми, є спробою “заговорити” проблему.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE