Politerno > Україна і світ > Як виконували свої обіцянки члени комітетів Верховної Ради

Як виконували свої обіцянки члени комітетів Верховної Ради

  • 12 Липня, 2017
  • 1459 Переглядів
  • 0

Зупинимося на п’ятьох найкращих і найгірших за кількістю виконаних обіцянок членах комітетів

Видання “Слово і Діло” публікує першу частину огляду найвідповідальніших і безвідповідальних депутатів за комітетами парламенту.

Антилідером списку є член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Сергій Клюєв (позафракційний) – поки що в нього немає жодної виконаної обіцянки, зате провалених із надлишком – нардеп не дотримав 89% своїх обіцянок.

Однак варто зазначити, що серед обіцянок Клюєва в парламенті 8-го скликання аналітики порталу не зафіксували жодного, що безпосередньо стосується діяльності його комітету.

Слідом за ним іде член комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Віктор Романюк (НФ), який не виконав 69% своїх обіцянок.

Третім у списку найбільш безвідповідальних опинився член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Артем Вітко (РПЛ) – він не виконав 64% своїх обіцянок.

При цьому на словах Вітко виступив прихильником мораторію на продаж землі, й навіть у жовтні 2016 року підтримав його продовження на рік, але вже в лютому 2017 року він разом із 55 іншими депутатами подав до Конституційного суду подання про визнання заборони на продаж землі неконституційним.

На четвертому місці опинився член комітету з податкової і митної політики Павло Балога (позафракційний), 62% обіцянок якого виявилися не виконаними.

П’ятірку безвідповідальних замкнув член бюджетного комітету Олександр Пресман (група “Відродження”) – в нього 58% провалених обіцянок.

Щодо найвідповідальніших членів комітетів, то потрібно зазначити, що серед них досить багато депутатів, які виконали понад 60% своїх обіцянок.

Цей список очолює член комітету з питань аграрної політики та аграрних відносин Микола Кучер (БПП), в активі якого є виконана обіцянка повертати частину отриманих від агрофірм податків до місцевих бюджетів громад, де вони орендують земельні ділянки.

На другому місці за рівнем відповідальності перебуває член комітету з фінансової політики і банківської діяльності Руслан Демчак (БПП). Із досягнень нардепа можна згадати виконану обіцянку домогтися зниження кількості податків для бізнесу.

На третє місце потрапив член відразу двох комітетів – бюджетного та спецкомісії з питань приватизації – Павло Унгурян (НФ), у якого 69% виконаних обіцянок. Зазначимо, що Унгурян виконав свою обіцянку посилити соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Четверте місце посів член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Андрій Вадатурський (БПП), у якого в активі 65% виконаних обіцянок. Вадатурський був ініціатором кількох законопроектів, що стосуються децентралізації влади, земельних відносин та сільського господарства.

П’яте місце посідають відразу четверо депутатів, які виконали 64% своїх обіцянок, причому всі вони належать до фракції “Народного фронту”, хоч і задіяні в різних комітетах. Це Вадим Сидорчук, Олександр Ксенжук, Микола Кадикало та Сергій Фаєрмарк.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE