Politerno > Україна і світ > Щоб всидіти в президентському кріслі, Порошенко доведеться злити “американських демократів” – Корнійчук

Щоб всидіти в президентському кріслі, Порошенко доведеться злити “американських демократів” – Корнійчук

  • 13 Липня, 2017
  • 1946 Переглядів
  • 0

Прийшов час Порошенко по повній програмі відпрацьовувати перед Трампом можливість залишатися президентом України

Для зовнішньої американської політики Порошенко, який виконує “Мінськ”, як вже відомо, повинен стати частиною “Великої угоди” з Путіним.

І ось знайшли тепер Петру Олексійовичу гідне місце для внутрішніх розборок Трампа з демократами. А саме – як частину політтехнології по спростуванню звинувачень демократів про втручанні Росії у вибори в США, щоб привести до влади Трампа.

Суть нової технології: є поки недоведене втручання Росії, але є і втручання України з конкретними фактами. Так що більш небезпечно для американського суспільства?

Причому Порошенко, щоб вимолити собі прощення за ставку на Клінтон, доведеться мовчки відсиджуватися, поки республіканці будуть розкручувати тему контактів демократів з посольством України під час виборчої кампанії. З метою збору компромату на Манафорта, головного політтехнолога Трампа.

Мало того, Порошенко отримає команду не тільки виправдати Манафорта в Україні, але, швидше за все, і попрощатися з послом в США Чалим.

Іншими словами, Порошенко, якщо хоче всидіти в кріслі за допомогою республіканців, повинен офіційно “злити” демократів. І, можливо, Білий дім обмежиться тим, що втручання у вибори було тільки на рівні посольства. І не стануть далі поводити логічний ланцюжок про пряму вказівку Порошенко

Але цей “батіг” нікуди не зникне. І якщо Порошенко почне саботувати “Мінськ” і Трампу знадобиться пояснити громадськості, чому США за дострокові вибори в Раду або за нового президента в 2019-м, то завжди є залізний аргумент: ми не хочемо підтримувати людину, яка втручався в американські вибори, намагаючись вплинути на волю американського народу.

Втім, Порошенко особисто винен у своїх проблемах. Бо, як свідчить старе українське прислів’я, не рий яму Трампу – сам в неї попадеш…

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE