Politerno > Україна і світ > У Білому домі звинуватили уряд України в співпраці з демократами для дискредитації Трампа

У Білому домі звинуватили уряд України в співпраці з демократами для дискредитації Трампа

  • 13 Липня, 2017
  • 1781 Переглядів
  • 0

Команда Хілларі Клінтон співпрацювала з офіційними особами в посольстві України, намагаючись дискредитувати Дональда Трампа під час президентської кампанії в США. Про це заявила заступниця прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс,

Про це пише The Washington Times.

В той же час кілька представників Національного комітету Демократичної партії США, які брали участь у президентській виборчій кампанії 2016 року на боці Хілларі Клінтон заявили, що не працювали з урядом України, щоб облити брудом Дональда Трампа і його найближчих помічників під час виборів.

Про це повідомляє CNN.

Кілька джерел в Демпартії повідомили, що підрядник Нацкомітету, який займався організацією різних політичних подій для американців українського походження, розповів про готовність українських офіційних осіб надати інформацію про корупцію Трампа і, особливо, однією з ключових фігур його виборчого штабу, а саме – Пола Манафорта , який раніше консультував Віктора Януковича, колишнього президента України.

При цьому Себастьян Гірка, помічник Дональда Трампа в президентській адміністрації Білого дому, повідомив CNN у вівторок, 11 липня, що Нацкомітет Демпартії “відправляє своїх людей в посольство України для координації кампанії проти нашого кандидата”.

“Якщо ви хочете побачити змову, вона в Національному комітеті Демократичної партії”, – сказав Гірка.

“Я маю на увазі, що вони замазані в цьому по саму шию”, – додав він.

Ця історія також потрапила в слухання з питання призначення на посаду директора ФБР висуванця від Трампа Крістофера Рея, який дав свідчення в Сенаті в середу, 12 червня.

Сенатор Ліндсі Грехем, республіканець з Південної Кароліни, повідомив Рею про історію з нібито українським втручанням в президентську кампанію в США проти Трампа.

У відповідь на це кандидат на пост директора ФБР повідомив сенатору-республіканцеві, що готовий вивчити будь-яку інформацію про можливе втручання України в президентські вибори в США на стороні Нацкомітету Демпартії – Хілларі Клінтон.

Кажуть, що причиною послужили підозри в тому, що Трамп пов’язаний з Росією, що серйозно турбувало українську сторону.

“Я був би радий в це повірити”, – сказав Рей, визнаючи, що раніше він не чув ці відомості.

За даними американських журналістів, таємничим підрядником Нацкомітету Демпартії була Олександра Чалупа (Alexandra Chalupa), україно-американська активістка і консультант з більш ніж десятирічним досвідом.

Кілька людей з числа представників Нацкомітету Демпартії також розповіли, що Чалупа працювала і над агітацією серед “етнічних білих людей, таких як українці”.

Вона також служила кільком іншим політикам Демпартії, працюючи в самому комітеті. При цьому джерело журналістів з середовища Демпартії повідомив, що “У нас ніколи не було ніякої реальної інформації. Вона не виходила за межі когось випадкового і чула чутки”.

“Це були чутки при розмові в коридорі, ніколи не було ніяких офіційних розмов або паперових досліджень”, – додав він в інтерв’ю журналістам.

При цьому офіційний представник Нацкомітету Демпартії заявив, що у них немає доказів інформації команди Трампа.

Нагадаємо, що представницьке американське видання “Політіко” повідомляла в січні, що українські урядовці працювали, принаймні, з одним підрядником Демпартії в ході президентської кампанії в 2016 році.

Метою цього була допомога Хілларі Клінтон і підрив авторитету Дональда Трампа.

Центральне місце в матеріалі займає Чалупа, яка розповіла “Політіко”, що у неї є мережа людей в Києві та Вашингтоні, включаючи українських урядовців, які передадуть їй інформацію, яку можна використовувати в кампанії Нацкомітету Демпартії і Клінтон.

Прохання до Чалупи прокоментувати дану інформацію залишилися без відповіді.

При цьому відомо, що вона більше не працює на Нацкомітет Демпартії.

Як відомо, у Трампа звинуватили демократів у використанні України для боротьби з ним.

“Якщо ви шукаєте приклад кампанії, координування з іноземною державою або іноземним джерелом, зверніть увагу на Демократичний Нацкомітет, який фактично координував з Україною боротьбу проти Трампа”, – сказала головний заступник прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE