Politerno > Україна і світ > Вбивство Шеремета: розслідування – ніщо, піар – все

Вбивство Шеремета: розслідування – ніщо, піар – все

  • 13 Липня, 2017
  • 1488 Переглядів
  • 0

Слідом за президентом Петром Порошенко попіаритися на темі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета вирішили і у Верховній Раді

Анонсувавши публічний звіт про розслідування вбивства Павла Шеремета, влада поки що справляється тільки з першою частиною обіцянки. З публічністю у політиків проблем не виникає, а от з фактами – як завжди проблема, пишуть РІА Новини

Видимість рішення

За відсутності конкретних результатів розслідування резонансного злочину влада вирішила вдатися до давно перевірених методів. Те, що за рік правоохоронці ні на крок не просунулися до розгадки вбивства Павла Шеремета, здається нікого не хвилює. Адже якщо вивести тему на широке обговорення, активно підсвічувати її в ЗМІ, можна легко створити видимість, якщо не рішення, то вже точно активної роботи над його пошуком.

Після гучних заяв Петра Порошенка про те, що силовики повинні публічно відзвітувати про результати розслідування злочину, черга піаритися на резонансній темі дійшла до Верховної Ради. Розуміючи, що ближче до річниці вбивства, багато хто вже буде на морях-океанах, депутати теж вирішили пройтися по темі Шеремета.

Павло Шеремет

На засіданні Комітету ВР з питань свободи слова розслідуванню, точніше, його відсутності було приділено особливу увагу. Але, вислухавши звіт фахівців міжнародної організації “Комітет із захисту журналістів” парламентарії знову скотилися в розлогі міркування в дусі “хто винен?” і що робити?”

Занадто радикально

Наприклад, голові комітету Вікторії Сюмар з “Народного фронту” не сподобалася назва презентованого іноземними журналістами звіту. “Мені здається, що ” Відмова від правосуддя ” – надто радикальна назва. Я б, скоріше, говорила про недоліки правосуддя. Все ж таки розслідування триває і я сподіваюся, воно буде закінчено. Правоохоронні органи повинні надати суспільству звіт про те, що було зроблено для того, що в цей час було зроблено”, – практично слово в слово процитувала президента України Сюмар.

Кожен про своє

Решта членів комітету не відставали від голови і теж піарилися як тільки могли. Юрій Павленко з “Опозиційного блоку” огульно критикуючи владу, розповідав про те, що його політсила тримає на контролі не тільки справу Павла Шеремета, але і інші резонансні вбивства і напади на журналістів. Ольга Червакова з “Блоку Петра Порошенко” гнівно закликала главу МВС Арсена Авакова прийти в Раду і відзвітувати про хід розслідування.

Під кінець втрутитись вирішила і сама Сюмар, яка розповіла, що без покарань для винних зупинити хвилю переслідувань журналістів не вийде. Звичайно, не обійшлося без згадки попередників, при яких, за словами Сюмар, у ЗМІ були ще й не такі проблеми.

“Розслідування справи Шеремета – справа честі української влади, – підсумувала глава Комітету і відпустила іноземних гостей з миром.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE