Politerno > Україна і світ > Депутати відмовилися скасовувати ухвалення закону про КСУ

Депутати відмовилися скасовувати ухвалення закону про КСУ

  • 14 Липня, 2017
  • 1494 Переглядів
  • 0

Позафракційні народні депутати Юрій Левченко та Юрій Дерев’янко зареєстрували проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради про прийняття законопроекту №6427-д про Конституційний суд

Про це йдеться в порядку денному пленарного засідання Ради в п’ятницю, 14 липня, передає УП.

Таким чином документ заблокований для підписання спікером парламенту Андрієм Парубієм.

Згідно з регламентом Ради, якщо після прийняття закону депутат реєструє проект постанови про його скасування, спікер не може підписати прийнятий документ і передати його на підпис президенту.

Це стане можливим лише після розгляду постанови про скасування прийняття законопроекту.

Проти постанов про скасування результатів голосування за закон про КСУ виступила й автор сумнозвісної поправки про збереження таємної процедури обрання омбудсмена Ольга Червакова.

Вона продовжує наполягати на тому, що її поправка проголосована, і процедура голосування за уповноваженого з прав людини, за новим законом про КСУ буде таємною.

“Вчора Верховна Рада голосуванням у 227 голосів зберегла таємну процедуру голосування уповноваженого з прав людини. Ця поправка стала тілом закону про Конституційний суд. Про це заявили низка правозахисних організацій та в офісі омбудсмена… Процедура буде таємною. Крапка”, – заявила нардеп.

Нагадаємо, вчора, 13 июля 2017 року, Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №6614 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”. Так, планується передбачити підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE