Politerno > Україна і світ > В Україні завершилися навчання Sea Breeze-2017 (Відео)

В Україні завершилися навчання Sea Breeze-2017 (Відео)

  • 23 Липня, 2017
  • 1558 Переглядів
  • 0

Українсько-американські військові навчання “Sea Breeze 2017” завершилися в Одесі в суботу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У маневрах, які тривали з 10 по 22 липня, взяли участь представники 16 країн. Були задіяні майже 3500 військовослужбовців, близько 30 кораблів, катерів і суден, 22 одиниць авіаційної техніки, близько 100 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки.

В ході навчань корабельний склад пройшов понад 5000 морських миль, були виконані 60 спільних вправ і елементів. Сухопутний компонент здійснив 850 стрибків з парашутом, 6 висадок морського десанту, авіація провела більше 310 літако-вильотів, її загальний наліт становить 240 годин, а водолази здійснили близько 300 занурень, загальний час їх перебування під водою склав 75 ​​годин.

Під час церемонії закриття командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що учасникам нинішнього “Сі Бризу” вдалося розширити формат навчання. На його думку, однією з особливостей маневрів стало те, що в їх ході було задіяно морський операційний штаб, аналог якого в кінці 2017 року планується впровадити в організаційно-штатній структурі національних ВМС. Воронченко вважає, що український флот завдяки вченням зробив важливий крок в питанні відпрацювання сумісності і переходу на стандарти НАТО.

У свою чергу представник американського флоту капітан першого рангу Метью Леман заявив, що в цьому році маневри були набагато складнішим за попередні. Він також вважає, що проведені заходи зміцнили взаємодію і додали регіональної безпеки і стабільності.

В цей же день відбулася церемонія закриття навчання проведено на Миколаївщині, в міжвидовому центрі підготовки підрозділів, де діяв сухопутний компонент.

Як проходили навчання Sea Breeze 2017

В Одесу прибули спецпідрозділи НАТО

Американський C-130J “Геркулес” привіз 12 спеців-водолазів, а угорський C-17A “Globemaster III” доставив кілька десятків військовослужбовців інших спеціальностей і спорядження.

Військові показали можливості і силу авіації

Під час навчань військові продемонстрували тактичні проходи авіації на прикладах “Р-8 Poseidon”, “Мі-14” і “Ан-26”, імітацію нанесення удару “Мі-24”, десантування морських піхотинців і рятувальної парашутно-десантної групи з “Ан -2 “, і багато іншого.

20 кораблів і 10 вертольотів: Вражаюче десантування військових на берег в рамках Sea Breeze 2017

Вперше в історії навчань Сі Бриз були задіяні всі три компоненти Держприкордонслужби України: авіаційний, морський і сухопутний.

Командувач ВМС Ігор Воронченко на борту американського протичовнового літака P-8A Poseidon

Poseidon здійснював розвідувальний проліт перед майбутніми маневрами.

Багатонаціональна ескадра Sea Breeze 2017 вийшла в море на активну фазу

Під час навчань над портом Одеси пролетів новітній американський літак-розвідник P-8 Poseidon, а над акваторією порту пролетіла пара армійської авіації (Мі-24) і морський Ка-27.

У навчаннях були задіяні катер “Скадовськ”, водолазне судно “Почаїв”, турецький підводний човен S349 “Batiray”, американський крейсер “Hue City” з вертольотом MH-60R на палубі, есмінець “Carney” і турецький фрегат F241 “Turgutreis”.

Висадка турецького десанту

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE