Politerno > Україна і світ > Конгрес США проголосував нові санкції проти Росії

Конгрес США проголосував нові санкції проти Росії

  • 26 Липня, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

Документ обмежує можливість президента США одноосібно скасувати санкції

У вівторок, 25 липня, палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів прийняла закон, згідно з яким Росія разом з Іраном і Північною Кореєю стає зовнішньополітичним супротивником США.

Про це повідомляє Reuters.. Крім цього, закон забороняє президенту Трампу одноосібно скасовувати санкції. Тепер Дональду Трампу для того, щоб скасувати санкції проти якого-небудь людини або компанії, потрібно отримати згоду від Конгресу.

При цьому санкції можуть бути скасовані лише у випадках, якщо це відповідає інтересам національної безпеки США або якщо дана фізична чи юридична особа більше не причетна до порушень, за які вводилися санкції.

У випадку з “українськими” санкціями потрібно представити докази, що Росія виконує мінські угоди. Як зазначає видання, новий закон не вводить прямо ніяких нових санкцій і не зобов’язує президента їх вводити.

Також документ передбачає можливість введення нових санкцій проти інвесторів з будь-якої країни за участь у спорудженні російських експортних трубопроводів.

Тим не менш, в розділі про допомогу в забезпеченні енергетичної безпеки України згадується необхідність протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік-2” з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

Як зазначає видання, законопроект ще повинен пройти голосування у верхній палаті конгресу США і сенаті. Після цього Дональду Трампу належить вирішувати, підписувати його, або ж накласти на нього вето.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE