Politerno > Тернопільщина > Скандальній “криміналістці” з СТБ підіграють тернопільські “свободівці”?

Скандальній “криміналістці” з СТБ підіграють тернопільські “свободівці”?

  • 26 Липня, 2017
  • 2461 Переглядів
  • 0

Вбивство 17-річної Ірини Мукоїди з смт. Вишнівець перетворюють у фарс. Попри те, що поліція оголосила ім’я потенційного злочинця, так звана “криміналіст” Наталя Костилєва з каналу СТБ продовжує “викидати” в світ нові “роздуми” про непрофесійність поліції, обман збоку рідних загиблої Іринки і т.д.

Останньою краплею стали оприлюднені “криміналісткою” фото вбитої дівчини.

– Фото додаю і одразу перепрошую за це, але громадськість має це побачити і зробити сама висновки, тим паче, що поліція сама зробила це розслідування і матеріали розслідування публічними, – написала Наталя Костилєва на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Фотографії, м’яко кажучи, не для слабкої психіки. Адже поліція і раніше повідомляла, що дівчинку знайшли у задертій сукні та фактично без нижньої білизни. Однак це були лише слова. Тут же вся Україна на власні очі побачила труп Іринки …

Не втримався та прокоментував появу цих фото начальник головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він вважає, що цим кроком “криміналістка” перейшла припустиму грань, тим самим нівелювала повагу і до жертви, і до її родини.

– Справді на інформаційні площадки області викидаються надумані факти з метою дискредитації сім’ї загиблої та працівників поліції, а також перекручені факти. До громадськості було доведено достатньо інформації по справі вбивства у Вишнівці, щоб люди могли оцінити її та зробити висновки,- прокоментував Богомол.

Та, як виявилося, не лише скандальна “криміналістка” сприяє тому, щоб перетворити розслідування у фарс.

“Руку” до цього прикладають також деякі тернопільські політики, зокрема представники партії “Свобода”. Власне, перший, хто став на бік “криміналістки”, виявився нардеп від ВО “Свобода” Михайло Головко.

Народний обранець заявив, що прагне перенести розслідування справи в іншу область. Тим самим депутат відверто “плюнув” в обличчя поліція Тернополя.

Натомість Головко отримав кілька похвальних дописів від самої Наталі Костилєвої, яка до тепер не перестає дякувати нардепу за його позицію. Не менш цікавим є і той факт, що офіційні помічники Михайла Головка в соціальних мережах активно поширюють скандальні повідомлення, автором яких є “криміналістка” з СТБ.

Не жебрують і “лайками” до оприлюднених фото вбитої дівчини. Також знаковим є й те, що місцевий інтернет-ресурс “Вкурсі.те.юа”, який, за нашою інформацією є власністю помічника Михайла Головка, “свободівця” Василя Габора активно друкує все те, що продукує Наталя Костилєва.

“Криміналістка” навіть неодноразово дякувала публічно виданню Василя Габора за те, що підтримує її “розслідування”.

Подейкують, що такі дії “свободівців”, прямо дотичних до нардепа Головка, пов’язані з бажанням націоналістів дискредитувати начальника обласної поліції Олександра Богомола та “прибрати” його з посади.

І байдуже, що все це відбувається на фоні людського горя.

Якщо це правда, то одразу виникає ще ряд питань. Адже Олександр Богомол неодноразово “підігравав” націоналістам під міською радою, коли останні блокували приміщення для своїх екс-побратимів.

Згідно закону поліція мала б забезпечити депутатам прохід до сесійної зали, не зважаючи на чиїсь політичні амбіції. Натомість, правоохоронці, під керівництвом Богомола, подекуди самі ж не допускали депутатів в раду.

Не секрет, що практично кожну акцію “свободівців” під радою очолював саме Михайло Головко, який, вочевидь, чудово розумів, що без сприяння поліції, кожне нове блокування увінчалося б провалом та кримінальними провадженнями проти його побратимів. Тому зараз, як мінімум дивно, що “свободівці” взялися відверто “гасити” союзників.

При чому іншим словом, як “гасити”, такі дії не назвеш. Адже кожен новий “вкид” від “криміналістки” з СТБ – це “кілок” у репутацію Тернопільської поліції та Богомола зокрема. А політичне “лобі” додає цим “кілкам” публічної значимості… Цікаво, чи розуміють це тернопільські правоохоронці?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE