Politerno > Україна і світ > НАЗК знайшло порушення в деклараціях Климпуш-Цинцадзе і Клімкіна, та не знайшло їх у Гройсмана

НАЗК знайшло порушення в деклараціях Климпуш-Цинцадзе і Клімкіна, та не знайшло їх у Гройсмана

  • 28 Липня, 2017
  • 1482 Переглядів
  • 0

Національне агентство по запобіганню корупції виявило порушення в е-декларації віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе та міністра закордонних справ Павла Клімкіна за 2015 рік, та не виявило порушень в електронній декларації прем’єр-міністра Володимира Гройсмана за той самий період.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на джерело у в НАЗК.

За його словами, відповідне рішення було прийнято на засіданні агентства в п’ятницю.

Зокрема Іванна Климпуш-Цинцадзе не вказала відомості про всі співвласників квартири площею 73 кв. м і житловий будинок площею 64,8 кв. м. Також вона задекларувала квартиру площею 78,01 кв. м, хоча НАЗК встановило, що площа цієї квартири – 78,1 кв. м.

Крім того, вона вказала недостовірні відомості про тип права власності на автомобіль Toyota RAV4 (НАЗК встановило, що автомобіль належить її чоловікові) і про ідентифікаційний номер автомобіля Mercedes-Benz GL350 SDI 4 Matic.

Фактів суміщення, конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення Климпуш-Цинцадзе не встановлено.

В результаті НАЗК вирішило, що при подачі декларації за 2015 рік вона порушила вимоги п. 2 і 3 ч. 1 ст. 46 закону “Про запобігання корупції”.

Вона повинна буде подати декларацію за 2015 рік з достовірними даними.

Сьогодні НАЗК затвердив результати перевірок декларацій прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, ряду членів Кабінету міністрів, народних депутатів і суддів.

В той же час НАЗК не виявило порушень в електронній декларації прем’єр-міністра Володимира Гройсмана за 2015 рік.. Також відсутні порушення в документах міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового (за 2015 і 2016 роки).

У той же час за результатами перевірки виявлено порушення в декларації судді Вищого адміністративного суду України Анатолія Єрьоміна: він подав недостовірні відомості на суму, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

НАЗК прийняло рішення про винесення припису відповідно до пункту 5 розділу IV “Порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”.

Крім того, інформує прес-служба, порушення виявлені в глави МЗС Павла Клімкіна (за 2015 рік), у голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка (за 2015 рік), у народних депутатів Олександра Абдулліна (за 2015 рік) та Олександра Третьякова (за 2016 рік).

Прес-служба НАЗК не вказує, які саме порушення у названих осіб.

Читайте також:

У глави НАЗК Наталії Корчак знайшли нове незадеклароване авто (Відео)

або

Корчак каже, що заслужила 400 тисяч зарплати але готова піти у відставку

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE