Politerno > Україна і світ > Чому власникам авто на іноземних номерах виписують величезні штрафи і до чого це призведе (Відео)

Чому власникам авто на іноземних номерах виписують величезні штрафи і до чого це призведе (Відео)

  • 2 Серпня, 2017
  • 1370 Переглядів
  • 0

Тепер автовласник повинен виплатити державі штраф у чотириста тисяч гривень. Експерти заявили, що посадовці по-справжньому взялись за боротьбу з незареєстрованими в Україні автомобілями. Але чи так все чесно, як розповідають законотворці.

Шпарина в законі дозволяє користуватись незареєстрованим автомобілем протягом року. Потім достатньо лише перетнути кордоні та знову їздити 12 місяців. Латвія, Польща, Чехія – розмаїття номерів можна побачити по всій країні, повіломив 24 канал.

Те, що раніше було дивиною, тепер стало колосальним тіньовим бізнесом. І бізнесмени, які возять такі автівки, об’єднались в громадські організації, почали вимагати для себе привілеї. Для початку – узаконити автівки з єврономерами. І першими таким ініціаторами стали представники АвтоЄвроСили.

Тож дешеве задоволення стало проблемою. Водії скаржаться, що автівки з іноземною реєстрацією частіше “лихачать” на дорогах. А ще, від засилля таких авто страждає економіка. Тому влада і почала полювати на таких автомобілістів. Добро на це дав президент.

Самі ж автовласники з європейськими номерами готові боротись. До боротьби вже підготувалися і громадські організації. За їхніми словами, ряд високопосадовців займається торгівлею автомобілями. І саме тому вони почали боротьбу із машинами на іноземній реєстрації.

Інтерес влади

Приганяються європейські авто, і як вважають деякі експерти, – це прямий конкурент нових китайських автомобілів, які збираються на заводі Олега Гладковського, власника концерну “Богдан”, давнього друга і бізнес-партнера президента Порошенко, який зараз працює заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Порошенко раніше сам володів “Богданом”, який після його перемоги на виборах виграє мільярдні тендери на поставку автобусів і тролейбусів.

“Хто ж буде купувати по 10 тисяч доларів чудо китайського автопрому, якщо за дві, а то і в три рази меншу ціну можна взяти” Ауді “або” Фольксваген “, нехай і з пробігом, але по європейських дорогах, – каже журналіст-розслідувач Дмитро Гнап. – і це не рахуючи того, що “Богдан-Моторс” є ще й одним з найбільших імпортерів в Україні нових корейських автомобілів “Хюндай” та “КІА”.

Як вважає Гнап, провладні депутати не зменшують мито для ввезення європейських авто, оскільки це позбавить надприбутків друзів президента.

А вирішити цю проблему можна інакше: наприклад, встановити правила, які будуть однаковими для всіх. Утім, поки цього держава зробити не може. Бо розмитнення приносить багато грошей до бюджету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE