Politerno > Україна і світ > Альона Шкрум: Намагатимуся подати в суд на Андрія Парубія (Відео)

Альона Шкрум: Намагатимуся подати в суд на Андрія Парубія (Відео)

  • 3 Серпня, 2017
  • 1507 Переглядів
  • 0

Не дивлячись на мою постанову про скасування результатів голосування у зв’язку з порушеннями під час голосування закону про Конституційний Суд, Парубій підписує в той самий день цей закон.

Таку думку висловила народний депутат України Альона Шкрум на телеканалі ZIK.

“У парламенті була абсолютно нездорова ситуація, коли проштовхували закон про Конституційний Суд неконституційним шляхом. Була дуже довга історія, коли закон намагалися проголосувати без розгляду поправок. На комітеті півгодини витратили на 700 поправок і так не розглядали їх по суті. Тому голосування за положення про омбудсмена в межах цього закону всупереч спеціальному закону про уповноваженого з прав людини є відвертим умислом”, – прокоментувала Альона Шкрум.

До того ж, зауважує нардеп, після голосування закон був ще й незаконно підписаний спікером парламенту Андрієм Парубієм.

“Я вважаю, що Парубій підписав закон не в конституційний спосіб, і тому я буду намагатися подавати на нього в суд. Адже, не дивлячись на мою постанову про скасування результатів голосування у зв’язку з порушеннями під час голосування, Парубій підписує в той самий день, коли реєструється моя постанова, цей закон. Насправді ж, спікер не може два дні після голосування підписувати закон, адже кожному депутату дається цей час на оскарження”, – пояснила Шкрум.

Що ж до омбудсмена, то депутат переконана, що ця посада в парламенті стала розмінною монетою між членами коаліції.

“Щоб отримати голоси “Народного фронту”, який не хоче голосувати просто так за жоден закон, коаліція бартером розміняла посаду омбудсмена, віддавши її Денисовій із “Народного фронту”, в обмін на голосування за Конституційний Суд, який дає Президенту можливість отримати більше своїх суддів”, – розтлумачила нардеп.

Очевидно, додає Шкрум, що багато депутатів були проти, щоб голосування за омбудсмена стало відкритим.

“Від початку голосування за цю посаду було таємне, щоб на депутатів не тиснули, не було кнопкодавства і політичних домовленостей. Так, у багатьох країнах голосування за цю посаду є таємним. До нас навіть звернулися 40 омбудсменів із різних країн світу, і попросили, щоб ми не політизували цю посаду та не змінювали її призначення. Але до цього ніхто не дослухався, і коаліція змінила процедуру голосування”, – розповіла Олена Шкрум.

Депутат констатує, що за кордоном, на відміну від України, посада омбудсмена є на рівні прем’єр-міністра. Адже повинна контролювати діяльність силовиків, поліції та можливе порушення ними прав людини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE