Politerno > Україна і світ > Кавуни Гройсмана почали жити своїм життям і зареєструвались у Twitter

Кавуни Гройсмана почали жити своїм життям і зареєструвались у Twitter

  • 3 Серпня, 2017
  • 1901 Переглядів
  • 0

З міста Гола Пристань Херсонської області в Переяслав-Хмельницький пливе баржа з херсонськими кавунами, на борту якої знаходиться 250 тонн кавунів.

Цю подію голосно анонсував прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, чим викликав на свою адресу потік фотожаб і колючих жартів.

Дійсно – рядова подія звели чи не в ранг знакового.

“Це нестандартне перевезення, практично перше пробне переміщення вантажу. Наші логісти давно працювали над тим, щоб була можливість працювати вгору і вниз по річці”, – повідомив капітан баржі Василь Придатко. Баржі з кавунами транспортували з Голої Пристані до 1993 року, потім такі рейси припинилися.

“Відстань від міста відправлення в Переяслав-Хмельницький, що під Києвом – 750 кілометрів”, – повідомив капітан баржі.

Тому доїхати до киян кавуни повинні були за 4,5 доби.

Новина про цю подію була подана пафосно, як велике звершення, що і послужило приводом для троллінгу, а також критичних дописів відомих блогерів в соціальних мережах:

А це саркастичний допис Олексія Кучеренка щодо коментаря відомого провладного блогера Павла Нусса, як він вже купив кавуна у Києві, котрий ще туди не прибув.

У Києві навіть збираються урочисто зустріти херсонські кавуни. Заради цієї події “Фейсбуці” бажаючим пропонують зібратися в п’ятницю, 4 липня, о 10:00 на Річковому вокзалі. Акцію назвали “Вантажно-розвантажувальні роботи”.

Цікаво, що новина збіглася із заявою заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя про те, що “вперше за весь час незалежності” виділено кошти на ремонт дніпровських шлюзів. Виявляється, “останній раз туди ступала нога інженера в 1988 році”. Іншими словами такі абсолютно пересічні, непомітні для 1988 року події, як працюють шлюзи і кораблі з дарами полів для жителів української столиці в наші дні подаються як величезні, навіть історичні досягнення.

Винахідливі користувачі соцмереж зареєстрували в Twitter сторінку кавуна з баржі, яка 31 липня вирушила з міста Гола Пристань Херсонської області в Переяслав-Хмельницький. “Привіт, друзі! Пливемо Дніпром все в порядку. Скоро в столицю! Колективне фото з колегами”, – йдеться в повідомленні на Twitter-сторінці “Кавун з баржі”.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE