Politerno > Україна і світ > На майно екс-міністра доходів і зборів Клименко накладено арешт

На майно екс-міністра доходів і зборів Клименко накладено арешт

  • 4 Серпня, 2017
  • 1524 Переглядів
  • 0

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив про арешт майна Клименка на 900 мільйонів гривень, інформує Espreso.tv

“Сума арештованого майна становить 900 млн грн. В процесі провадження ми встановили і довели приналежність активів і майна, що знаходиться на території України, до так званої “сімейної” групи компаній “Юнисон”, які афілійовано через довірених осіб досі належать екс-міністру доходів і зборів Клименкові і його сім’ї. Зокрема, кінцевим беніфіціаром є його батько й інші родичі”, – сказав Матіос.

Прокурор уточнив, що серед арештованого майна – дві житлових ділянки в селищі Козин під Києвом загальною вартістю 150 млн грн, квартири в елітних новобудовах вартістю понад 20 млн грн, комерційні приміщення в торговому центрі “Гулівер” вартістю 250 млн грн, універмаг в Донецьку, а також рухоме майно.

“Вперше за весь період після Революції гідності нам довелося встановити рухоме майно, яким користувався і від якого отримував вигоду Клименко”, – зазначив Матіос.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що масштабна спецоперація у центрі Києва з військовою технікою і людьми з автоматами проводиться в рамках розслідування діяльності екс-міністра доходів і зборів України часів Януковича Олександра Клименка.

Міністр зазначає, що масштаб можливої шкоди, настільки великий, що фігурант, безсумнівно, заслуговує на окрему увагу правоохоронних органів.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 14 липня, в Києві представники Нацполіціі прийшли з обшуками в офіс медіа-холдингу “Вести”.

Матос повідомив, що прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіціі і спецпідрозділом “Корд” проводить “другу хвилю” реалізації у справі злочинної організації Януковича-Клименко.

За його словами зараз проводиться 183 обшуки в приміщеннях, що належать екс-міністру Клименко. У тому числі в офісному центрі “Гулівер” в Києві, кілька поверхів якого є власністю екс-міністра і членів його сім’ї.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE