Politerno > Україна і світ > Шкрум: Порошенко досі не звільнив суддів, які фігурують у чорній бухгалтерії Партії Регіонів (Відео)

Шкрум: Порошенко досі не звільнив суддів, які фігурують у чорній бухгалтерії Партії Регіонів (Відео)

  • 8 Серпня, 2017
  • 1356 Переглядів
  • 0

Порошенко досі не звільнив суддів Конституційного суду, які допомагали Януковичу узурпувати владу.

Про це на телеканалі ZIK заявила Альона Шкрум, нардеп “Батьківщина”.

“Минулого скликання Верховна Рада звільнила суддів, які в часи Януковича допомагали йому узурпувати владу і змінювали конституцію. А Петро Порошенко, який голосував за звільнення цих суддів і рекомендував президенту звільнити їх, досі не звільнив їх за своєю президентською квотою. Що найцікавіше ці судді фігурують у чорній бухгалтерії Партії Регіонів”, – розповіла пані Шкрум.

Гостя студії вважає, через такі політичні ігри суспільство немає довіри до судів.

“В нас немає довіри, ні до правоохоронних органів, ні до судової системи. В нас понад 20 років продовжується історія, що друзям все, а воронам закон. Ну якщо головний ворог країни це пан Шабунін, а головні корупціонери це Центр протидії корупції. То мені здається, що тут все зрозуміло. За останній рік занадто багато уваги до Шабуніна.

Побороти це можна буде лише судовою реформою, коли суд буде ставити крапку в політичному тиску і розслідуваннях”, – зазначила Альона Шкрум.

Водночас, на переконання нардепа, після реформи Порошенко буде мати більший вплив на Конституціний суд, аніж дотепер.

“Тут дуже важливий і Конституційний суд. Він має бути кінцевою інстанцією і незалежним. І не можна допустити, того що зараз відбувається, коли узурпується Конституційний суд. У нас є вимога зробити конкурс на посаду суддів Конституційного суду. Але за новим законом не буде жодного конкурсу, а буде комісія при президенті, куди включать будь-кого.

Вони оберуть суддів навіть без інтерв’ю, без тестових завдань. Таким чином, у президента буде більше повноважень щодо цих суддів аніж є зараз. А це дуже погано, бо це найвищий суд в країні, який не буде мати довіри”, – підсумувала пані Шкрум.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE